Tragedie în r. Călărași. Un copil de 9 ani s-a înecat după ce a căzut sub gheața unui bazin acvatic

Un băiețel de 9 ani s-a înecat luni după ce a căzut sub gheața unui lac din localitatea Săseni al raionului Călărași.

Tragedia s-a întâmplat luni, 8 februarie, în timp ce doi copii, unul de 9 ani și prietenul său de 12 ani au mers pe gheața lacului, iar băiatul de nouă ani s-a prăbușit sub gheață.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Călărași, minorul în vârstă de 12 ani a reușit să iasă din apă și să meargă la domiciliul mamei amicului său și să o cheme în ajutor.

La scurt timp, la fața locului au venit mai mulți localnici care l-au scos din apă pe minorul de 9 ani. Băiatul fiind la acel moment în stare de inconștiență.

Ulterior, a intervenit și o ambulanță care în urma mai multor proceduri de acordare a ajutorului medical minorului, nu au putut decât să constate decesul băiatului de 9 ani.

Ofițera de presă a Inspectoratului General al Poliției responsabilă de raionul Călărași, Cristina Vicol, a declarat pentru mai mute surse media următoarele:

„În urma investigațiilor s-a constatat că doi minori în vârstă de 9 și 12 ani, ambii locuitori ai satului Săseni, au intrat prin acces liber într-o gospodărie în care este și iaz pentru a aluneca pe stratul de gheață format, însă s-au prăbușit în apă. Băiatul de 12 ani a reușit să iasă din apă și să meargă la domiciliul mamei amicului său și să o cheme în ajutor”

La acelaș subiect, TV8 comunică că o distanță de casa minorului în vârstă de 9 ani, aproximativ 50 m pe stradă, este amplasată o altă gospodărie nelocativă, care nu dispune și nu este îngrădită cu gard, iar în interiorul gospodăriei este construit recent un bazin acvatic cu o suprafață de aproximativ 15m x 25m și cu o adâncime de aproximativ 2-3 m, bazinul fiind parțial umplut cu apă.

În prezent se petrec mai multe acțiuni de urmărire penală îndreptate spre stabilirea tuturor circumstanțelor în care au avut loc cele mai sus relatate, cazul dat a fost înregistrat la IP Călărași, pentru adoptarea unei decizii prin prisma art. 274 Cod procedură penală.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: