Doi angajați ai Rezervației „Plaiul Fagului” au fost suspendați temporar din funcții

Pădurarul şi maistrul silvic de la Rezervaţia Naturală „Plaiul Fagului” au fost suspendaţi temporar din funcţii.

Acum trei zile, ei au fost implicați într-un scandal, după ce activistul civic Vasile Costiuc, i-ar fi surprins cum încărcau noaptea un microbuz cu lemne.

Conducerea Agenţiei Moldsilva a anunţat că a iniţiat o anchetă de serviciu în acest caz, transmite Publika.md

Sursa informează că inginerul şef al Moldsilva, Nicolae Munteanu, susţine că, deşi defrişările pe anumite porţiuni sunt legale, modul în care acestea au fost efectuate trezeşte suspiciuni.

„A fost încălcat modul şi regulamentul de eliberare a masei lemnoase. Masa lemnoasă care se afla în transport nu avea acoperire legală. Nu avea factura fiscală. Motivul fiind ora târzie şi faptul că contabilitatea nu activa la ora ceea.”

Pentru că nu avea actele necesare pentru încărcarea masei lemnoase, şoferul microbuzului a fost amendat cu 900 de lei de către inspectorii de mediu.

„La întrebarea noastră ce căuta pe timp de noapte cu masă lemnoasă în microbuz, el ne-a comunicat că pădurarul i-a spus să încarce masa lemnoasă şi să o transporteze, să o scoată la marginea cantonului.”

MIHAI GORENCO, şeful Direcţiei pentru Protecţia Mediului Ungheni,.

Pădurarul şi maistrul silvic implicaţi în scandal nu au fost încă audiaţi de inspectorii ecologici, pe motiv că s-ar fi îmbolnăvit. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă să fie concediaţi, iar pădurarul ar putea chiar să fie anchetat penal. 

Vedeți mai multe articole la acest subiect:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: