Troienele au sistat activitatea a 102 instituții de învățământ la 28 ianuarie 2021

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării informează că, în urma datelor solicitate de la reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, au fost afectate de căderile abundente de zăpada mai multe instituții de învățământ, care și-au sistat activitatea pe parcursul zilei de astăzi, 28 ianuarie.

Astfel, 48 de instituții de învățământ general din raioanele Anenii Noi, Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Orhei, Rezina, Ștefan Vodă, Taraclia și UTA Găgăuzia și-au suspendat activitatea cu prezența fizică a elevilor, dintre care 41 de instituții activează la distanță, iar 7 instituții nu vor funcționa pe parcursul zilei de astăzi din cauza lipsei energiei electrice.

De asemenea, 54 de instituții de educație timpurie din raioanele nominalizate, și-au suspendat activitatea: 35 activează la distanță, 19 nu își desfășoară activitatea din lipsa energiei electrice, iar 2 instituții de învățământ au regim de activitate redus.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, au fost suspendate 52 de rute ale transportului pentru elevi, astfel 2887 de elevi nu au fost transportați.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării îndeamnă comunitatea educațională: cadrele didactice, elevii și părinții să fie prudenți și să respecte recomandările autorităților în vederea prevenirii situațiilor de risc cauzate de condițiile meteo nefavorabile.

Totodată, în cazul situațiilor excepționale să apelați la Serviciul de urgenţă 112, precum și să anunțați Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării la numerele de telefon 022 233348, email: mecc@mecc.gov.md.

Vedeți și articolele:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: