Taximetriștii din Chișinău în vizorul ANTA, INSP și SFS

Acțiuni comune de combatere a transportului de mărfuri de pasageri în regim taxi.

Pe data e 26 ianuarie curent, întru contracararea situației accidentare și combaterea transportului de pasageri în regim de taxi, inspectorii ANTA, ca în comun cu angajații inspectoratului auto de stat al SSTCR al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și angajații Serviciului Fiscal de Stat au realizat acțiuni de verificare în mai multe sectoare ale capitalei, la companiile de taxi, înainte de ieșirea pe străzile capitalei cât și în traficul rutier.

Acțiunile au avut drept scop responsabilizarea conducătorilor auto și a administratorilor, întru verificarea stării tehnice a unităților de transport cât și respectarea măsurilor de control și combatere a infecției cu COVID-19.

Astfel, în cadrul acțiunilor comune au fost supuse verificării circa 125 de unități de transport ce activează în compania de taxi din mun. Chișinău.

Urmare a măsurilor întreprinse de către forțele de ordine au fost depistate contravenții cum ar fi: defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcție, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizația de rigoare, amplasarea neautorizată pe vehicule a publicității, încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat a vehiculelor, conducerea unității de transport cu numărul de înmatriculare nedescifrabil, nestandardizat sau amplasat cu încălcarea standardului.

În privința a 20 conducători de taxi care au admis astfel de încălcări au fost întocmite procese verbale cu aplicarea amenzilor în sumă totală de 11 900 lei.

Un administrator al unei companii de Taxi conform art. 228 Codului Contravențional al RM ,,Încălcarea regulilor de exploatare a vehiculelor” cu amendă în sumă de 3000 lei.

Este de menționat ca la momentul controlului au fost depistate 5 automobile ce n-au fost supuse testării tehnice în modul stabilit, fiindu-le interzisă exploatarea prin ridicarea plăcuțelor de înmatriculare.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: