Nouă școli au fost renovate în 2020 prin intermediul FISM

Lucrările de reparație a nouă instituții de învățământ reabilitate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” au fost încheiate în anul 2020.

Potrivit MECC și FISM, este vorba despre: 

 1. LT „Mihai Eminescu” din or. Cimișlia; 
 2. LT „Mihai Eminescu” din mun. Strășeni; 
 3. LT „Alexandru Agapie” din com. Pepeni. raionul Sângerei;
 4. LT „Axentii Doljnenko” din or. Vulcănești; 
 5. LT „Andrei Vartic” din or. Ialoveni; 
 6. LT „Ștefan Holban” din com. Cărpineni; raionul Hâncești; 
 7. LT „Vasile Alecsandri” din satul Colibași, raionul Cahul; 
 8. LT „Ștefan Vodă” din or. Ștefan Vodă;
 9. Gimnaziul „M. Eminescu” din orașul Telenești. 

Totodată, în anul 2019, beneficiar al Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” a fost și Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Ungheni.

În aceste școli, au fost instalate rețele noi de apă și canalizare, rețele electrice, de ventilare, sisteme de încălzire, ferestre și căi de acces pentru copii cu nevoi speciale.

A fost reparat interiorul și exteriorul clădirilor, inclusiv blocurile sanitare.  În unele cazuri, s-a făcut termoizolarea fațadelor și s-au reparat acoperișurile.

De asemenea, au fost instalate detectoare de incendiu și a fost amenajat teritoriul.

Unele instituții au fost dotate deja cu mobilier nou și cu echipamente pentru laboratoarele de fizică, chimie și informatică, altele sunt în proces.

Până la sfârșitul anului 2021, urmează să fie finalizate lucrările de reparație la alte 5 instituții de învățământ, acestea fiind ultimele dintre cele 23 de școli beneficiare în cadrul proiectului: 

 1. LT „Petru Rareș” din mun. Soroca (executarea 79,5%); 
 2. LT „Mihai Eminescu” din or. Anenii Noi (executarea 41%);
 3. LT „Alexandru cel Bun” din or. Rezina (executarea 69,44%);
 4. LT „Ion Pelivan” din s. Răzeni, rl Ialoveni (executarea 37,7%);
 5. LT „Alecu Russo” din s. Cojușna, rl Strășeni (executarea 33%).

Lucrările de reparație sunt efectuate de către Fondul de Investiții Sociale din Moldova, în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu suportul financiar al Băncii Mondiale.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022, care sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației şi vor duce spre un sector al educației mai eficient.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: