Certificat de pregătire profesională fals cumpărat cu 100 de euro, descoperit în PTF Sculeni

Poliţiştii de frontieră ai României din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privința unui tânăr, în bagajul căruia au descoperit un certificat de pregătire profesională fals.

În data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat ca pasager într-un autoturismului marca Toyota, înmatriulat în Franţa, B.P., cu cetățenie română şi  din R. Moldova, în vârstă de 25 de ani.

Vedeți și:

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport și persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit, ascuns în bagajul personal al lui B.P., un certificat de pregătire profesională, eliberat pe numele acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. 

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul descoperit la control, în cursul lunii august a anului trecut, în schimbul sumei de 100  de euro şi intenţiona să-l folosească în vederea găsirii facile  a unui loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: