Raioanele Ungheni și Călărași mai atractive pentru turiști

Centrul Raional de Informare Turistică (CRIT) din cadrul Consiliului raional, în colaborare cu agențiile de turism oferă suport turiștilor în cunoașterea raionului si municipiului Ungheni.

La 16 ianuarie 2021, un grup de turiști au beneficiat de serviciile centrului si au vizionat filmul documentar „UNGHENI – COMOARA de la Prut”.

Totodată, Grupul de turiști din raionul Ungheni a fost ghidat de către Jana Joian, ghid turistic, iar turiștii au vizitat mai multe locuri atractive din oraș și raion.

Cu adevărat avem ce promova și trebuie să o facem cât mai bine, în parteneriat cu toate instituțiile, serviciile și cel mai important cu oamenii interesați.

Pentru abonații portalului NEWS.UNGHENI.ORG, filmul documentar poate fi accesat la adresa „Ungheni – Comoara de la Prut” – primul film documentar despre patrimoniul turistic, istoric și natural al r. Ungheni

Potrivit Violetei Petre, Centrul raional de Informare Turistică (CRIT) a fost creat și dotat grație Proiectului TREASURE, BSB 371, finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020

Galerie Foto:

Totodată, și în orașul din inima Codrului – Călărași, a avut loc un eveniment simbolic – Primul grup de turiști din anul 2021.

Potrivit Marianei Iurku, muzeograf la Muzeul de Istorie și Etnografie Călărași și ghid de turism, la 16 ianuarie curent, primul grup de Turiștii din anul 2021 au explorat istoria și tradițiile călărașene.

Turiștii au rămas plăcut surprinși de potențial nevalorificat și numărul mare de curiozități neștiute despre Călărași. Vor să mai vină.

Mariana Iurku le-a prezentat în teren următorul traseu turistic: Cimitirul Evreiesc, scuarul Consiliului raional, Muzeul de Istorie si Etnografie or. Calarasi, Amfiteatrul din fața Primăria Călărași, Muzeul Poliției și Beciul 1850 – Cezar Restaurant Calarasi (fosta Sinagogă) Aeroclub Călărași.

Toată această atracții au fost ghidate sub măiestria ghidului de turism Iurku Mariana

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: