Mesajul conducerii raionului Nisporeni cu prilejul aniversării a 171 de ani de la nașterea marelui poet Mihai EMINESCU

Ziua de naştere a poetului naţional ne reuneşte în jurul limbii şi literaturii române, ne dă oportunitatea de a ne expune despre cele mai importante valori, oferă ocazia de a reflecta asupra destinului culturii şi patrimoniului nostru național.

Îl celebram astăzi pe EMINESCU, celebrăm geniul fără pereche al culturii noastre – Luceafarul poeziei românești, conștientizăm esența valorilor de neam prin tot ce are el mai sfânt și mai frumos.

Trăim momente de mândrie, care renasc sentimentul de demnitate, ce merită să îl păstrăm cu sfințenie în inimile noastre.

Oriunde nu vom fi cu existența și traiul, suntem cei, care creăm profilul identitar românesc, suntem cei, care purtăm în suflete obligativitatea promovării culturii de limbă, de neam, de țară și … de EMINESCU, opera căruia este o dovadă a vocației și culturii noastre.

În această zi de o semnificație majoră pentru conștientizarea rolului culturii în societate, revenim la cuvintele marelui nostru poet: „Fără muncă nu există bunăstare, fără adevăr nu există cultură.”

Citatul eminescian ne îndeamnă pe fiecare din noi să fim mai aproape de ceea ce ne –au lăsat moștenire strămoșii.

Suntem un popor cu un tezaur ce merită cunoscut şi apreciat în orice colţ al lumii, iar Eminescu este personalitatea, ce ne formează o imagine, ne conturează ca identitate, ca promotori ai valorilor noastre autentice.

Dragi nisporeneni, celebrăm astăzi creaţia eminesciană, cheia de boltă a identităţii noastre naţionale, cheia unui vast tezaur lăsat ca moștenire de întregul neam! Suntem responsabili de transmiterea acestor valori, contribuția noastră fiind așteptată de noi generații, care își conturează sentimentul de demnitate națională prin geniul Eminescu.

Cu respect, Vasile MĂRCUȚĂ
Președintele raionului Nisporeni

Galerie Foto de procesul de depunere de flori la bustul lui Mihai Eminescu din Nisporeni cu prilejul aniversării a 171 de ani de la nașterea marelui poet:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: