ANTA și INSP au efectuat acțiuni de monitorizare privind protecția și prevenirea infecției COVID–19

Agenția Națională Transport Auto în comun cu Inspectoratul Național de Securitate Publică, au efectuat astăzi în mun. Chișinău, Bălți, Orhei, Soroca, Edineț, Leova, Comrat acțiuni de monitorizare și informare a pasagerilor, conducătorilor auto, operatorilor de transport și angajaților autogărilor în vederea protecției și prevenirii răspândirii infecției COVID–19 în transportul public, gările și stațiile auto din Republica Moldova.

Chiar dacă operatorii de transport au afișat la intrare și în interiorul autobuzelor informații despre interzicerea urcării pasagerilor fără măști de protecție, precum și alte informații ce țin de măsurile de protecție și prevenire a răspândirii infecției COVID –19, în cadrul acțiunilor de informare și prevenire petrecute pe traseele naționale și pe teritoriul autogărilor s-a confirmat, că atât unii pasagerii cât și unii conducători auto sunt indiferenți de situația epidemiologică alarmantă din ultimele zile și ignoră purtarea măștilor de protecție în transportul public, acestea fiind fixate corespunzător doar atunci când inspectorii Agenției le fac observație.

În acest sens, Agenția atenționează și solicită tuturor operatorilor de transport rutieri, care efectuează transporturi rutiere de persoane prin servicii regulate:

  • să evite supraîncărcarea unităților de transport în perioada fluxului majorat de persoane, antrenând, după posibilitate, autobuze cu capacitatea de îmbarcare mai mare;
  • să transporte persoane corespunzător numărului de locuri în autobuze prevăzute de uzina producătoare;
  • să oblige conducătorii auto să poarte măștile de protecție și să verifice purtarea corectă a acestora de către pasageri.

Acțiunile de monitorizare și informare în vederea protecției și prevenirii răspândirii infecției COVID–19 se vor desfășura în continuare.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: