Sinteza INSP pentru 7 – 10 ianuarie: cca 4000 de încălcarea ale RCR

În minivacanța de Crăciun pe stil vechi, inspectorii Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) implicați în serviciu au depistat circa 4000 de încălcări ale șoferilor.

Operațiunile Inspectoratului Național de Securitate Publică au vizat traseele naționale în perioada 7 – 10 ianuarie curent.

Vedeți și:

Astfel, ofițerii Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) implicați în serviciu au depistat circa 4000 de încălcări ale șoferilor, dintre care cele mai grave fiind:

  • peste 2800 de șoferi – depășirea limitei de viteză;
  • 46 de conducători – stare de ebrietate la volan;
  • peste 240 de conducători auto – încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor;
  • 183 au primit procese-verbale, deoarece nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere.

Totodată, inspectorii INSP au intervenit de urgență în 152 de solicitări parvenite de la cetățeni prin intermediul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, dintre care, circa 30 au fost pe ordinea publică, precum, tulburarea liniştii, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice și huliganism nu prea grav.

În această perioadă s-au produs 20 de accidente rutiere, soldate cu 21 de persoane traumatizate, iar 5 persoane au decedat.

Pentru că ne aflăm încă în perioada sărbătorilor, inspectorii INSP reamintesc să nu urcați la volan dacă ați consumat alcool.

Rețineți, alcoolemia poate crește timp de până la 3 ore după ce ați consumat ultima băutură.

Și nu încercați să câștigați timp apăsând pe accelerator, orice manevră efectuată cu viteză se pate transforma într-un accident rutier.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: