Acte false depistate de Polițiștii de Frontieră în PTF Sculeni și Leușeni

Polițiștii de frontieră din punctele de trecere Leușeni și Sculeni au dejucat planurile a doi conaționali care aveau intenția de a se legitima cu acte neveridice peste hotarele țării.

Unul din ei a recunoscut că și-a perfectat actul prin intermediul unei persoane străine. Celălalt însă, nu este în cunoștință de cauză despre cele identificate.

Incidentele au fost consemnate ieri, 4 ianuarie, 2021, informează Poliția de Frontieră

Pentru autorizarea intrării în țară s-a apropiat un mijloc de transport care efectua cursa Germania-Republica Moldova. Printre pasageri se afla și un locuitor al orașului Chișinău, în vârstă de 24 de ani.

Conform analizei de risc, polițistul de frontieră din punctul de trecere Leușeni a recurs la verificări suplimentare.

Astfel, în portmoneul personal al călătorului a fost depistată o carte de identitate bulgărească, pe numele acestuia, cu semne vizibile de falsificare.

Mai deținea și o carte de identitate, un card de sănătate și un card bancar, toate autentice și emise de către autoritățile germane, dar care nu-i aparțin.

Audiat, tânărul a recunoscut că pentru actul bulgăresc a scos din buzunar 250 de euro, acum doi ani, pentru a se angaja oficial pe teritoriul Uniunii Europene. 

Un alt conațional este documentat pentru deținerea permisului de conducere rusesc, asupra căruia lipseau elementele de protecție.

Bărbatul, originar din raionul Ungheni, se deplasa în calitate de pasager al rutei cu destinația Germania, prin punctul de trecere Sculeni.

Interogată, persoana s-a arătat uimită despre cele depistate, întrucât a muncit mai mulți ani în Federația Rusă, unde a și urmat școala auto.

În repercusiune, ambilor călători li s-au întocmit proces-verbal de audiere și constatare a celor expuse mai sus.

Documentele au fost transmise către laborator pentru realizarea expertizei tehnico-juridice, iar bărbații riscă o amendă în baza art.361 Cod Penal al Republicii Moldova.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: