Video // Tradiții și obiceiuri de iarnă de pe malul stâng al Prutului: Malanca de la Gherman

MALANCA – o frumoasă tradiție la care, cei mai de frunte flăcăi ai satului Gherman, an de an, își aduc contribuția la menținerea viabilității și păstrării autenticității ei.

Tinerii din Gherman, sat mare de răzeși de pe malul Stâng al Prutului, aduc această frumoasă tradișie în dar, nu doar consătenilor, ci și altor iubitori de tradiții fiind prezentă, de ani buni, la Festivalul Raional al Obiceiurilor şi Tradiţiilor de iarnă „După datina străbună”.

Vedeți și Video // Tradiții și obiceiuri de iarnă de pe malul stâng al Prutului: Malanca de la Petrești

Cu siguranță, MALANCA DE LA GHERMAN este pe cât de colorată, pe atât de atractivă prin firescul ei, informează Secţia Cultură Ungheni 

Totodată, autoritatea responsabilă de păstrarea și valorificarea diversității culturale în raionul Ungheni, vine cu un mesaj de mulțumire tuturor locuitorilor satului Gherman care țin mult la tradițiile de ACASĂ păstrând-le cu multă grijă și responsabilitate – AUTENTICITATEA.

Şi după obicei: Cinstită gazdă, primiți MALANCA de la Gherman?

Tradiții și obiceiuri de iarnă de pe malul stâng al Prutului: Malanca de la Gherman:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: