Reacția IGP cu privire la incidentul în care șoferul unui Maserati a atacat un agent INSP

Inspectoratul General al Poliției menționează că, incidentul din imagini a avut loc astăzi, în jurul orei 17:30, în sectorul Centru al capitalei.

Conducătorul mijlocului de transport, intenționat, a ignorat regulile de circulație rutieră, punând în pericol participanții la trafic, dar și sănătatea polițistului care se afla în intersecție la fluidizarea traficului rutier.

Video // Incident în trafic. Șoferul unui Maserati a atacat un agent INSP care l-a stopat pentru control

Fiind somat să oprească, șoferul a început să manifeste un comportament extrem de agresiv față de polițistul care se afla în exercițiul funcțiunii.

La nenumărate atenționări de a-și înceta acțiunile, acesta evita să se supună cerințelor legale ale agentului de poliție.

Pe lângă comportamentul manifestat, conducătorul auto a distrus mijloacele speciale din dotarea polițistului.

Ulterior, fiind imobilizat șoferul a fost escortat la Inspectoratul de poliție Centru pentru documentare.

Pe acest caz a fost inițiat un proces penal care urmează a fi examinat prin prisma art. 349 din Codul penal al Republicii Moldova, „Amenințarea sau violența săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere”.

Conform legii penale persoana vinovată de comiterea acestei infracțiuni riscă amendă până la 67 500 lei sau pedeapsă cu închisoarea de până la 2 ani.

La fel, au fost ridicate imaginile video de pe camerele de supraveghere care urmează a fi folosite drept material probatoriu pe caz.

IGP menționează că, conducerea Inspectoratului General al Poliției nu tolerează astfel de comportament față de angajații săi, iar cei care vor admite atât încălcări ale regulilor circulației rutiere, cât şi alte încălcări de ordine publică, vor fi sancționați conform legislației în vigoare.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: