Prutul nu ne desparte, Prutul ne UNEȘTE. Comunele Măcărești din Stânga și Prisăcani din Dreapta s-au înfrățit

O nouă înfrățire românească pe malul Prutului.

După ce de ziua României, în 2018, elevii din Măcărești (MD) și Prisăcani (RO) au (re)unit malurile de Prut … prin cântec și „La mulți ani, România!”, acum a venit și rândul autorităților să întreprindă acțiuni concrete.

Urmare, la 27 decembrie 2020, Primăriile comunelor Măcărești din raionul Ungheni și Prisăcani din județul Iași au semnat Acordul de Înfrățirea.

Totuși, nu le-a reușit sovieticilor să distrugă un neam, or …. sângele apă nu se face, indiferent de timpul scurs.

Potrivit unui comunicat al Primăriei comunei Măcărești, cooperarea între părți va fi pusă în practică în implementarea unor proiecte comune finanțate de către Uniunea Europeană în dezvoltarea relațiilor de prietenie și colaborare!

Totodată, ca semn de recunoștință a celor 12 ani de activități educaționale desfășurate în parteneriat între instituțiile școlare din cele două comune surori Măcărești – Prisăcani, Asociația Obștească Baștina Frăsînești, de ziua Sfântului Ștefan, a donat Școlii Gimnaziale Prisăcani, bustul marelui voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, ce se regăsește și în curtea Liceul Teoretic „Elada” din Măcărești.

La rândul său, administrația publică de pe malul sâtng al Prutului vine și cu un mesaj de mulțumim mult partenerilor: Sergiu Manciu, Ion Leonid, Constantin Stratulat, Sorina Paduraru, Ana Surățelu, Tudor Retcu.

La acelaș subiect, Sorina Păduraru, Consiliera în cadrul Consiliului local Prisăcani, comunică pe contul să de facebook că între cele două maluri s-a mai scris o pagină de istorie.

Proiectele „Cultură și civilizație pe cele două maluri ALE Prutului” ( început în anul 2010), cât și „CENTENAR 2018″, dintre Școala Gimnazială Prisăcani – România și Liceul „Elada” – Republica Moldova, continuă.

Ieri, de Sfântul Ștefan, a venit Ștefan cel Mare și Sfânt la Școala „Prieteniei” Satu-Nou, Prisăcani ca îndemn al UNIRII.

Bustul a fost donat de către Asociația Obștească „Baștina Frăsinești”, prin intermediul d-lui Primar Sergiu Manciu, din comuna Măcărești, raion Ungheni și se regăsește și în curtea Liceului „Elada” din aceeași localitate.

(Video) De ziua României, elevii din Măcărești (MD) și Prisăcani (RO) au (re)unit malurile de Prut … prin cântec și „La mulți ani, România!”

Vă mulțumim din suflet pentru această donație.

Grație celor 12 ani de activități educaționale desfășurate în parteneriat între instituțiile școlare din cele două comune surori, au dat astăzi posibilitate celor doi primari să semneze acord de înfrățire.

Ștefan cel Mare ne îndeamnă la UNIRE!!

TRĂIASCĂ UNIREA!! 🇷🇴 TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE!! 🇷🇴 DOAMNE AJUTĂ!!

Anterior, la 8 octombrie 2016, Primăria Măcărești împreună cu alte 16 localități din raionul Ungheni, au semnat Acorduri de înfrățire cu 16 localități din Județul Iași, realizând cu mici pași reîntregirea neamului Românesc.

Atunci, Măcăreștiul de pe malul Sâng al Prutului s-a înfrățit cu Cozmeștiul de pe malul drept

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: