La ce etapă se află construcția Autostrăzii Unirii / Ungheni – Iași – Tg. Mureș

Autostrăzile Moldovei se zbat să iasă din etapa „desenelor pe hârtie”.

După ani de tergiversări, 2021 ar putea fi anul în care se fac paşi importanţi pentru construirea ulterioară a autostrăzilor A7 (Ploieşti – Paşcani), A8 (Târgu Mureş – Ungheni) şi A13 (Braşov – Bacău), informează Ziarul de Iași

Sursa precizează că anul viitor, va fi lansată execuția podului de la Ungheni, va începe proiectarea la sectorul Ungheni – Târgu Neamţ (parte din A8, cu termen 2 ani) şi va fi finalizată proiectarea la: sectorul montan al A8 (Târgu Neamţ – Târgu Mureş) şi la toate sectoarele din A7.

Pentru drumul expres Pașcani – Siret (prelungirea A7 spre nordul României), execuția studiilor tehnice are ca termen octombrie 2022, iar pentru autostrada A13 (Bacău – Braşov) pe parcursul anului 2023.

În continuare, „Ziarul de Iaşi” prezintă la 28 decembrie 2020 stadiul fizic şi financiar al fiecărui sector de autostradă din Moldova, în baza informațiilor publicate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pe harta interactivă online care a fost actualizată recent.

Autostrada A7 – cel mai avansat proiect

Chiar dacă despre autostrada A8 se discută de mai bine de 15 ani, în ultima perioadă un avans important în implementare l-a avut autostrada A7. În primul rând, au fost inauguraţi în 2020 circa 16 km din A7 – un tronson care se suprapune cu centura Bacăului. Datele CNAIR arată că în cazul tuturor sectoarele autostrăzii A7, proiectarea va fi finalizată în anul 2021, în unele cazuri cu întârzieri faţă de termenele iniţiale. Pe trei dintre patru sectoare, proiectantul este firma Consitrans. Cele trei contracte însumează peste 51 milioane lei, fără TVA. Sectoarele Ploieşti – Buzău, Buzău – Focşani şi Focşani – Bacău înseamnă peste 242 km din autostrada A7.

Primele două tronsoane sunt cele mai avansate, fiind finalizate în proporţie de 100% investigaţiile geotehnice şi cele arheologice. În ambele cazuri, studiile de fezabilitate au fost depuse, iar CNAIR a emis observaţii pentru Ploieşti – Buzău, în timp ce documentaţia pentru Buzău – Focşani este încă în analiză. În ciuda etapei avansate în care se află proiectarea, CNAIR a făcut plăţi reduse către antreprenor: 5% din valoarea contractului pe Ploieşti – Buzău şi 0,5% pe Buzău – Focşani. În cazul sectorului Focşani – Bacău, au fost analizate alternative de traseu şi au început investigaţiile arheologice, în timp ce studiile geotehnice sunt finalizate în proporţie de 23%. În ceea ce priveşte plăţile către proiectant, acestea sunt de doar 0,4% din valoarea contractului aferentă acestui sector. Pe cel de-al patrulea sector al A7, Bacău – Paşcani (77 km), proiectantul este firma spaniolă Ingineria Especializada, cu o valoare a contractului de 17 milioane lei.

Proiectarea autostrăzii Iașului și al Ungheniului va începe în primăvara lui 2021

Autostrada A8 este compusă din podul de la Ungheni (1 km), Ungheni – Iaşi – Tg Neamţ (100 km) şi Tg Neamţ – Tg Mureş (211 km). Cel mai avansat este primul sector: CNAIR urmează să lanseze licitaţia de proiectare şi execuţie în 2021.

În prezent, se aşteaptă emiterea acordului de mediu, cu toate că memoriul a fost depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului încă din august 2020, iar guvernul a simplificat obţinerea avizului prin aprobarea unor derogări.

Pentru autostrada Iaşului (Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ), cel târziu pe 11 ianuarie va fi desemnat câştigătorul licitaţiei de proiectare. În lupta pentru contractului de 73 milioane lei sunt trei ofertanţi: Consitrans, asocierea Aduro Impex – 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SPA şi asocierea SWS Engineering – Metrans.

„Termenul estimat pentru semnarea contractului este 5 februarie 2021, în ipoteza fără contestaţii. Durata contractului este de 24 luni”, spun reprezentanții CNAIR.

În ceea ce priveşte sectorul montan al A8, proiectantul este firma Ingenieria Especializada Obra Civil E Industrial SA, iar termenul de finalizare este iulie 2021, cu şapte luni întârziere faţă de termenul iniţial.

Conform informațiilor afișate pe harta interactivă a CNAIR, stadiul fizic de realizare este de 52%, în timp ce stadiul financiar este de doar 11%. Valoarea contractului ajunge la aproape 18 milioane lei.

Un pas important a avut loc în noiembrie 2019: traseul final a fost aprobat în Consiliul Tehnic Economic (CTE) al CNAIR.

Cum va fi finanţată construirea autostrăzilor Moldovei

Guvernul de la București are în vedere un mecanism de finanţare care cuprinde trei surse: Programul Operaţional de Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, Programul Operaţional Transporturi (POT) 2021 – 2027 şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Din POIM, singurul obiectiv care mai poate fi finanţat, iar guvernul susţine că resursele sunt asigurate, este podul de la Ungheni. POT şi PNRR ar urma să fie programele de finanţare pentru A7, A8 şi A13. Un draft al PNRR arată că toate sectoarele din A7 vor fi finanţate prin acest program. La presiunile societăţii civile, guvernul ar urma să introducă în PNRR şi “capetele” sectorului montan al A8 (circa 60 km).

Celelalte porţiuni ale autostrăzii A8 şi întreaga autostrada A13 sunt prevăzute pentru alocări financiare din POT. Totuşi, la acest moment, nu există un necesar final de finanţare pentru niciuna dintre cele trei autostrăzi, actualele sume avansate public fiind estimări. În funcţie de sumele finale şi de fondurile care vor fi alocate prin intermediul programelor de finanţare vom putea, ulterior, să vedem, în mod realist, ce tronsoane de autostradă din Moldova vor putea fi construite prin intermediul acestor programe.

Sursa: Ziarul de Iași

Vedeți mai mult despre Epopea Autostrăzii Unirii / Ungheni – Iași – Târgu Mureș:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: