Foto, Video // IGSU a dat Start-ul Caravanei Salvatorilor și Pompierilor 2020

La 25 decembrie 2020, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dat start Caravanei Salvatorilor și Pompierilor.

Douăzeci și două de autospeciale de intervenție au format o coloană imensă de tehnică specializată decorată cu luminițe și ghirlande de sărbătoare, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Acestea au pornit de la intrarea in capitală de pe strada Calea Ieșilor și au mers pe cele mai importante artere a municipiului Chișinău pentru a transmite oamenilor dispoziția de sărbătoare.

Vedeți și Caravana pompierilor și Salvatorilor din anii anteriori:

Caravana Salvatorilor și Pompierilor a putut fi văzută de locuitorii municipiului în sectoarele Centru, Buiucani, Ciocana, Râșcani și Botanica.

Oamenii au urmărit coloana pompierilor de la ferestrele propriilor locuințe, fără de a se expune riscului.

După ce aceasta a patrulat străzile capitalei, autovehiculele specializate au ajuns în centrul Chișinăului fiind parcate în fața Ministerului Afacerilor Interne, unde a avut loc inaugurarea oficială a evenimentului.

Aici cu mesaje de felicitare a venit conducerea MAI reprezentată de ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu și șeful IGSU general -maior Mihail Harabagiu.

Oficialii au felicitat cetățenii Republicii Moldova cu sărbătorile de iarnă  și le-au urat locuitorilor capitalei Crăciun Fericit.

Oficialii au atras atenția oamenilor și asupra siguranței în pandemie, îndemnându-i să fie prudenți și să respecte regulile de siguranță pentru a nu fi expuși riscului.  

Ulterior după inaugurarea evenimentului coloana de autospeciale a mers pe străzile capitalei până la aeroportul internațional Chișinău, iar locuitorii municipiului au putut urmări magia luminițelor de pe tehnica specializată.

După ce Caravana a făcut un tur al orașului. Coloana a ajuns la copiii internați în două unități medicale.

Aproape 300 de micuți internați la Institutul Mamei și a Copilului, dar și alți copii din Institutul Oncologic au avut parte de un spectacol feeric organizat de Orchestra Model a Inspectoratului General de Carabinieri și Corul Credo.

Micuții au putut urmări autospecialele de la ferestrele saloanelor, iar ulterior au primit cadouri care au fost aduse de salvatori și pompieri.

Mai târziu de un program de sărbătoare au beneficiat și mai mute persoane de la Centrul de Plasament Diaconia. 

Caravana Salvatorilor și Pompierilor este organizată tradițional de IGSU deja de 5 ani consecutiv și are scopul de a transmite bună dispoziție de sărbătoare dar și prevenirea oamenilor la capitolul situațiilor de risc.

În acest an Caravana a venit cu mesajul față de cetățeni ca oamenii să stea acasă în siguranță, iar pompierii și salvatorii vor aduce magia Crăciunului în fiecare casă și în sufletele fiecăruia.

Galerie Foto și Video:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD
   

%d blogeri au apreciat: