Reacția IP Ungheni la informațiile din mass-media cu privire la decesul taximetristului erou din Ungheni

În legătură cu apariția în mass-media a mai multor informații cu privire la decesul taximetristului de la Ungheni, agresat de trei tineri în stare de ebrietate, precum și în vederea informării corecte și obiective a opiniei publice, Inspectoratul de Poliție Ungheni, comunică următoarele:

La data de 16 decembrie 2020, aproximativ la orele 23:00, la intersecția străzilor Ciurești cu str. Ștefan cel Mare din mun. Ungheni, ca rezultat al unor acțiuni huliganice comise de către trei tineri în stare de ebrietate alcoolică, cu vârsta cuprinsă între 18 și 19 ani, precum și un minor cu vârsta 17 ani, au fost agresați doi taximetriști.

Unul dintre taximetriștii, în vârstă de 61 ani (Anatolie Pînzari), a fost transportat în stare gravă la Spitalul raional Ungheni, unde ulterior în urma vătămărilor corporale primite a decedat.

Mai multe articole publicate de NEWS.UNGHENI.ORG la acest subiect:

La cerințele legale ale angajaților de poliție care s-au deplasat la fața locului de înceta acțiunile huliganice, persoanele în cauză nu au reacționat, dimpotrivă, au manifestat un comportament agresiv, opunând rezistență fizică.

Acțiunile huliganice au fost curmate de către forțele suplimentare ale angajaților de poliție care s-au deplasat la fața locului. Imediat, au fost demarate investigațiile necesare, în urma cărora agresorii au fost reținuți și plasați în Izolatorul de detenție preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Ungheni.

Pe cazul dat au fost pornite două cauze penale pe indicii infracțiunilor prevăzute de articolul 287 alin. (3) Cod Penal – huliganism agravat și articolul 151 alin. (4) Cod Penal – vătămarea intenționată gravă a integrității corporale soldate cu decesul victimei, iar în privința persoanelor susmenționate au fost emise mandate de arest pe termen de 30 de zile.

La fel, în cadrul urmăririi penale s-a stabilit că persoanele nominalizate anterior au fost condamnate pentru diverse infracțiuni de furt, droguri, huliganism și vătămări corporale.

Totodată, vă comunicăm că, la data de 18 decembrie curent, în adresa Inspectoratului de Poliție Ungheni a parvenit o altă înștiințare telefonică de la Secția internare a Spitalul raional Ungheni, precum că, un bărbat cu vârsta de 49 ani a fost internat în stare gravă cu vătămări corporale soldate cu decesul persoanei.

Imediat la fața locului s-a deplasat grupul operativ de urmărire penală.

În cadrul cercetării la fața locului s-a stabilit că persoană decedată a fost transportată de pe adresa str. Mihai Eminescu nr. 65 mun. Ungheni, unde a fost depistată pe scara blocului locativ.

În urma măsurilor întreprinse de către angajații de poliție s-a stabilit că, în aceiași seară, victima s-a deplasat la domiciliul unei persoane situat pe adresa str. Mihai Eminescu nr.65 mun. Ungheni, unde, împreună cu proprietarul domiciliului și alte două persoane stabilite au consumat băuturi alcoolice.

Ca rezultat al unor neînțelegeri verbale s-a iscat un conflict între victima și o persoană cu vârsta de 31 ani.

Ultima i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii și cu picioarele peste corp. Ulterior victima a ieșit din apartament și a rămas în scara blocului locativ, unde a fost preluată de ambulanță.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pe indicii infracțiunii prevăzute de articolul 151 alin. (4) Cod Penal – vătămarea intenționată gravă a integrității corporale soldate cu decesul victimei, iar agresorul a fost reținut pe un termen de 72 ore, fiind înaintată în instanța de judecată un demers în vederea aplicării măsurii preventive – arestul preventiv.

Poliția continuă acțiunile de urmărire penală pe ambele cazuri sub toate aspectele în vederea acumulării probatoriului și elucidării tuturor circumstanțelor.

Menționăm, că potrivit legislației penale, acțiunile de vătămarea intenționată gravă a integrității corporale soldate cu decesul victimei, se pedepsesc cu închisoare de la 12 la 15 ani.

Inspectoratul de Poliție Ungheni vine cu un apel către cetățeni să ocolească persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice sau cele care manifestă un comportament agresiv și să sesizeze imediat poliția despre persoanele ce periclitează ordinea, securitatea publică şi siguranţa cetăţenilor.

Mai multe materiale video la acest subiect:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: