Republica Moldova aderă la Protocolul privind schimbul de informații dintre statele membre CSI în scopul efectuării administrării fiscale

Republica Moldova aderă la Protocolul privind schimbul de informații în formă electronică dintre statele membre ale Comunității Statelor Independente în scopul efectuării administrării fiscale. Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de astăzi, respectivul proiect, în prima și a doua lectură, informează Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Vedeți și Ședința Parlamentul Republicii Moldova din 16 decembrie 2020

Acesta prevede schimbul automat de informații între autoritățile fiscale ale statelor semnatare privind anumite tipuri de venit ale persoanelor juridice și fizice, obținute într-un alt stat semnatar al Protocolului, precum și privind anumite tipuri de mijloace de transport și proprietăți deținute într-un alt stat semnatar al Protocolului.

Schimbul de informații se va realiza anual, pe baza rezultatelor anului de raportare și a informațiilor pentru anii precedenți.

De asemenea, schimbul de informații se va efectua pentru a consolida controlul respectării legislației fiscale, încasarea deplină și la timp a impozitelor în bugetele statelor membre și în vederea oferirii asistenței reciproce în acest scop.

Protocolul a fost întocmit la 2 noiembrie 2018, la Astana, Kazahstan, de către șefii de guverne din Azerbaidjan, Armenia, Kazahstan, Kirghizia, Federația Rusă, Tadjikistan și Uzbekistan.

Documentul are drept scop dezvoltarea relațiilor economice și fiscale dintre Republica Moldova și statele membre ale CSI.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: