Parlamentarii au aprobat extinderea zonei libere „Valkaneș” în mun. Comrat

Deputații s-au pronunțat pentru extinderea teritoriului subzonei din municipiul Comrat a Zonei Antreprenorialului Liber – Parcul de Producție „Valkaneș”, aprobând un proiect de lege în acest sens, informează Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Proiectul are drept scop atragerea unui important investitor în sudul țării. 

Vedeți și Ședința Parlamentul Republicii Moldova din 16 decembrie 2020

Este vorba de o  companie internațională specializată în producerea cablajelor electrice pentru industria auto, care intenționează să lanseze activitatea în cel mai scurt timp, creând, la prima etapă,  cca 150 de locuri de muncă.

Proiectul prevede includerea în suprafața zonei libere a unui teren de 0,9655 hectare din municipiul Comrat, care a fost transferat parcului de producție prin decizia consiliului municipal.

Totodată, proiectul de lege presupune transferul către administrația parcului industrial al unei clădiri cu o suprafață de 3,732 metri pătrați, care este proprietatea statului și se află în prezent în jurisdicția Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.

Potrivit deputatului Fiodor Gagauz, unul din autorii proiectului, între Ministerul Afacerilor Interne și primăria Comrat a fost semnat un acord privind construcția unui nou complex de clădiri care va permite reactivarea Biroului Regional pentru Situații de Urgență.

Proiectul de modificare a Legii privind Zona Antreprenorialului Liber – Parcul de Producție „Valkaneș” a fost aprobat de Parlament în două lecturi.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: