Deputații au votat în lectura doua proiectul de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova

Cu 55 de voturi ale deputaților, a fost votat în lectura a doua PROIECTUL de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, informează Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Inițiativa legislativă aparține mai multor deputați din Fracțiunea parlamentară PSRM.

Vedeți și Ședința Parlamentul Republicii Moldova din 16 decembrie 2020

Vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc, a mulțumit deputaților pentru votarea proiectului: ”În calitate de reprezentant al minorității etnice, vreau să asigur că acest proiect nu dezbină societatea, ci dimpotrivă contribuie la o mai bună înțelegere și la coeziunea socială”.

De asemenea,  a fost accentuată necesitatea studierii limbii de stat, ceea ce este important pentru unitate în societate și consolidarea statalității.   

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: