Decizie irevocabilă în litigiul dintre ANI și primarul municipiului Ungheni: CSJ a respins cererea lui Alexandru Ambros

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins cererea de chemare în judecată depusă de primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, împotriva Autorității Naționale de Integritate (ANI) în cazul unui conflict de interese.

ANI constatase mai multe contracte semnate între Primăria Ungheni și firma soției primarului. Cu toate acestea, primarul de Ungheni s-a declarat nevinovat, informează Anticorupție.md

Articolul a fost preluat integral de pe portalul Anticorupție.md fără careva ingerințe în conținut.

Informația comunicată în prezentul articol reflectă doar opinia autorului și nu a fost comentată de redacția NEWS.UNGHENI.ORG

Un act de constatare al ANI, emis în noiembrie 2018, a depistat documente care denotă că Primăria mun. Ungheni, pe parcursul anului 2015, a încheiat patru contracte de mică valoare de achiziționare de la SRL ,,Aledex Info” a bunurilor și serviciilor în valoare de 103.702 lei.

În același timp, documentele contabile au confirmat că ordinele de plată au fost semnate de către Alexandru Ambros, în calitate de primar al municipiului Ungheni. De asemenea, magistrații CSJ au constatat că unicul fondator al firmei SRL ,,Aledex Info”, cu cota de 100%, este Svetlana Ambros.

După ce pierduse procesul în primă instanță, actualul primar de Ungheni a obținut o decizie favorabilă la instanța de apel. El declara că nu a admis niciun conflict de interese deoarece nu a participat la încheierea contractelor.

Ambros a relatat că, în situația în care se afla la serviciu la data la care a fost necesară executarea plății serviciilor contractate de către Primăria mun. Ungheni de la SRL „Aledex-Info”, iar recepționarea serviciilor executate avusese loc, era obligat să execute obligația asumată de Primărie prin semnarea contractelor indicate. 

investigație publicată pe Portalul Anticoruptie.md arată că firma soției primarului de Ungheni, SRL Aledex Info, a făcut vânzări de sute de mii de lei în ultimii ani în urma contractelor de achiziții încheiate cu Primăria. Firma a livrat administrației locale rechizite de birou și alte mărfuri.

Alexandru Ambros a cedat soției sale partea sa din afacere după ce a obținut mandatul de primar.   

sursa: Anticorupție.md

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: