USMF „Nicolae Testemițeanu” dezminte informații că tânăra care și-a ucis mama sub influența drogurilor ar fi studentă la medicină

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” își exprimă indignarea pentru faptul că instituțiile mass-media difuzează informații eronate despre tânăra de la Comrat, care și-ar fi ucis mama.

Reprezentanții USMF susțin că mai multe surse media au scris că fata ar fi studentă la Universitatea de Medicină din Chișinău, astfel fiind „prejudiciată” demnitatea studenților de la Medicină și, implicit, imaginea instituției noastre.

USMF precizează că „suspecta nu este și nici nu a fost studentă la USMF „Nicolae Testemițanu”.

În context, USMF vine cu solicitarea, în adresa colegilor jurnaliști, de a utiliza cu mai multă prudență datele atunci când fac referire la cazuri/situații de acest gen.

Tot USMF, îndemnă difuzarea informațiilor veridice (confirmate de instituțiile vizate), și respectarea Legea cu privire la datele cu caracter personal (nu are nici o legătură) şi Codul deontologic al jurnalistului, pentru a evita lezarea onoarei și a reputației membrilor comunității universitare și a celei medicale, dar și a Universității, în general.

Vedeți și ProTV Chișinău: „De ce ți-ai omorât mama?” … Momentul în care tânăra din Comrat râde în hohote

Totodată, USMF solicită respectuos instituțiilor media care au făcut referință în cazul dat la USMF „Nicolae Testemițanu” să rectifice știrile publicate și să aducă dezmințiri publice.

Amintim că în această după-amiază, în cadrul Judecătoriei Comrat a avut loc ședința de judecată pe cazul tineri de 21 de ani, care vineri-noaptea, aflată în ebrietate narcotică, și-a spintecat mama.

Urmare, în următoarele 30 de zile, tânăra de 21 de ani se va afla în arest în cadrul unui izolator de tip închis.

Fiind întrebată de reporterul ProTV Chișinău de ce și-a omorât mama și dacă își dă seama ce a făcut, aceasta se comporta straniu, n-a răspuns la întrebare, dar a râs în hohote.

Vedeți mai multe detalii anterioare:

Potrivit ProTV Chișinău, la întrebarea de ce și-a ucis mama, tânăra nu a răspuns și a râs în hohote.

Tânăra s-ar fi certat cu mama să din cauza că aceasta ar fi încercat să o interneze la un Dispensar Narcologic.

Fata, fiind în stare de ebrietate narcotică, a luat un cuțit de Bucătărie și a înjunghiat-o de mai multe ori, după care i-a smuls inima din piept și a aruncat-o în apartament.

Aceasta ar fi fugit de acasă la un prieten, dar la scurt timp a fost găsită de poliție și reținută pentru 72 de ore.

Femeia decedată avea 40 de ani.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: