Forumul Tinerilor Artiști Plastici din Ungheni

Sâmbătă, 12 decembrie 2020, în municipiul Ungheni a avut loc festivitatea de închidere a proiectului „Forumul Tinerilor Artiști Plastici”.

În cadrul evenimentului social-cultural din Poarta de Vest, au fost expuse cele 70 de lucrări ale participanților de la Master Class-urile realizate în cadrul proiectului.

Cele mai bune lucrări ale tinerilor artiști plastici au fost premiate.

La activitățile proiectului au luat parte atât tineri din municipiu, cât și din diverse localități ale raionului Ungheni.

Expoziția tinerilor artiști plastici este compusă din lucrări realizate în patru tehnici diferite, lucrate cu multă muncă și responsabilitate, respectând toate normele de siguranță.

Proiectul este implementat de Irina Robuleț, voluntară „Pro Ungheni” și fosta elevă a Școlii de Arte Plastice din municipiul Ungheni.

Implementarea lui este realizat în sub-programul destinat tinerilor din diaspora, din cadrul programului guvernamental de granturi Diaspora Engagement Hub, implementat de Cancelaria de Stat, prin intermediul Biroului Relații cu Diaspora.

Acoperirea financiare este realizată din contul proiectului „Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării”, faza a II-a, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Totodată, cu acest prilej, sa anunțat și despre lansarea noului proiect Arta pentru TINEri , implementat in cadrul Programului raional de Granturi ediția 2020 pentru organizațiile de tineret şi grupurile de inițiativă ale tinerilor din raionul Ungheni, finanțat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, co-finanțat de Consiliul raional Ungheni, coordonat și implementat de Direcția Educație Ungheni.

La eveniment au participat tinerii absolvenți ai școlii de arte: Pascal Maxim, Nelea Nantoi și autoarea proiectului – Irina Robuleț.

Tinerii au vorbit despre cursul lor ca artist și cât de mult i-au marcat acest domeniu în formarea la ca personalitate.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: