IGP informează că Poliția va asigura ordinea publică şi securitatea circulaţiei rutiere la acțiunea de protest de mâine din PMAN

În legătură cu protestele anunțate la 6 decembrie, în capitală, Poliția va asigura ordinea publică, circulația rutieră, precum și va monitoriza regulile de prevenire a infectării cu virusul COVID-19, informează CRATIMA.MD

În context, astăzi, 5 decembrie, în cadrul Inspectoratului General al Poliției s-a desfășurat o ședință operativă pe lângă ministrul Afacerilor Interne, cu participarea reprezentanților subdiviziunilor operaționale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Briefing de presă organizat de Inspectoratul General al Poliției cu privire la măsurile de asigurare a ordinii publice și securității circulației rutiere în timpul desfășurării protestului care va avea loc duminică, 6 decembrie, în municipiul Chișinău.

 „Cetățenii sunt rugați să manifeste pașnic. Întrunirile se desfășoară doar în mod pașnic. Organizatorii au obligația să manifeste în locul stabilit. Participanții sunt obligați să respecte Legislația. Este interzisă întreținerea de arme.

Portul măștilor sunt obligatorii. Poliția va sesiza organizatorii ca să întreprindă măsuri obligatorii. Unitățile de transport urmează să fie parte pe strada Alexandru Pușkin, Columna, Gavril Bănulescu Bodoni, Mihai Eminescu.”

Marin Maxian, șef adjunct al IGP

Amintim că mâine, 6 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale va fi organizat un protest de către președinta aleasă, Maia Sandu, după ce în Parlament, în mare grabă, pe fundalul protestelor, îmbrâncelilor și strigătelor au fost votate proiectul legii bugetului, politica fiscală și trecerea SIS-ului în subordinea Parlamentului. inițiativele legislative au fost votate și după ce mai multe fracțiuni le-au criticat și au cerut să fie excluse aceste subiecte de pe ordinea de zi, pentru a fi rectificate.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: