Grădinița „Delia” din municipiul Ungheni, redeschisă cu suportul Solidarity Fund PL în Moldova după mai mult de 10 ani de la închidere

După ce a fost închisă mai bine de zece ani, grădinița „Delia” din municipiul Ungheni a fost redeschisă, prin aceasta oferindu-se atât condiții optime de educație timpurie calitativă pentru copiii cu vârsta de 2-7 ani, cât și posibilitate părinților tineri de a se încadra în câmpul muncii pentru îmbunătățirea condițiilor de viață, informează News.Ungheni.org cu referire la UNICEF Moldova.

Grădinița „Delia” a fost renovată în anul 2019 cu suportul Autorităților Publice Locale și al Solidarity Fund PL în Moldova, însă erau necesare investiții suplimentare în vederea dotării instituției pentru a putea fi deschisă.

Noua grădiniță creșă „Delia” este amplasată în cartierul Ungheni Vale din municipiul Ungheni și este singura instituție de învățământ preșcolară din acest sector.

Cu suportul programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanțat de către European Union in the Republic of Moldova și implementat de UNICEF și UNDP Moldova, gradinița „Delia” a fost complet dotată cu mobilier, materiale didactice și jucării cognitive în valoare totală de 310 000 MDL (16.763 EUR).

Această contribuție a făcut posibilă deschiderea grădiniței care are capacitatea de a găzdui 130 copii pentru a beneficia de educație timpurie calitativă.

Potrivit Primăriei municipiului Ungheni, la ziua de astăzi, 53 de micuți frecventează noua instituție de educație timpurie.

Vedeți mai multe articole despre Grădinița-creșă „Delia” publicate pe portalul News.Ungheni.org:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON

%d blogeri au apreciat: