Editorial // Întrebarea unei Unghenence: De unde luam noi siguranța, pietonii ???

De unde luam noi siguranța, pietonii ???” … așa își începe editorialul pentru portalul News.Ungheni.org, Ungheneanca Victoria Rusu Scripnic.

Materialul a fost scris de către Victoria urmare a unui incident neplăcut în centrul municipiului Ungheni, în care …. a fost la un pas de a fi lovită de un autoturism pe o trecere pentru pietoni.

Potrivit Victoriei, situația descrisă a avut loc (30 noiembrie 2020) pe strada Romană, în regiunea viitorului magazin Kaufland Ungheni.

Dar. să continuăm cu textul Victoriei, scris pentru redacția noastră la câteva minute după „spaima trasă”:

Știți voi vorba cea … „mi-a trecut viața prin fata ochilor?”.

Astăzi, 30 noiembrie 2020, am simțit pe propria piele efectul acestei sintagme arhicunoscute.

Recunosc, nu sunt pieton model (mai încălcam noi), dar …. avem o mulțime de treceri de pietoni periculoase și mulți șoferi ce se cred piloți de curse.

Vorbesc despre zona din preajma intersecție străzii Romane cu Vasile Lupu.

Tot bine si frumos, se construiește magazinul Kaufland Ungheni, parcări și stații de încărcare pentru autoturisme electrice, muncitorii dau în strada … dar, asta nu înseamnă ca șoferii uita de omenie și obligația de a respecta regulile de circulație.

Numaidecât trebuie „să zboare” pe acest segment de drum.

Revenind la starea mea … în jurul orelor 11, am încercat să traversez strada Romană.

Ca un om normal, aștept, privesc în stânga și în dreapta, pășesc încet pe trecere de pietoni … și, urmează șocul vieții mele:

Doua mașini, una după alta, vin cu viteză … direct spre mine.


Oameni buni: am 1,80 înălțime, chiar nu mă vad?!!!!!

Cât tupeu trebuie să ai sa faci așa măgărie și să nu te gândești la viitorul tău … dacă îți este „paralel” de viața altora

O mașină roșie, a doua albastră …

Cea rosie a mers bine mersi, cea albastra a făcut o curba să mă ocolească … și la câțiva metri … a oprit în loc

Oare a realizat că a fost la un pas de tragedie ???

Ar fi bine sa fie limitator de viteza prin zona și din când în când … să mai patruleze câte un echipaj al Inspectoratului de Poliție Ungheni sau al INSP …

Nu de alta, ce comod … într-un colț servicii funerare, peste drum cruci și pietre pentru locul de veci … la mai puțin de 100 de metri Spitalul raional …

Așa și trăim … fără respect și cu gândul doar la ziua de astăzi …

Dragi Ungheneni, dragi pământeni …. viața este una și trebuie trăită cu respect unul față de celălalt. Că doar … suntem Ungheneni.

Editorial scris de Ungheneanca Victoria Rusu Scripnic pentru portalul News.Ungheneni.org

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON

%d blogeri au apreciat: