Epopeea traseului R1 continuă. Parlamentul a ratificat extinderea termenului de reabilitare a drumui național

Termenul de implementare a proiectului de reabilitare a drumului R1 Chișinău – Ungheni – Sculeni a fost extins până la finele anului  2022, informează News.Ungheni.org – portalul independent de știri din regiunea Ungheni (raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași).

În acest scop, Parlamentul a ratificat, în cadrul ședinței plenare de astăzi, Amendamentul nr. 3 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova.

Ratificarea acestuia are drept scop extinderea datei finale de disponibilitate a mijloacelor financiare acordate în baza Contractului de finanțare, până la 30 noiembrie 2021 și prelungirea perioadei de implementare a proiectului propriu-zis până la 31 decembrie 2022.  

Contractul de finanțare semnat între Republica Moldova și BEI, în valoare totală de 75000000 EUR, a fost ratificat în aprilie 2011.

Resursele contractului de finanțare sunt destinate pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale, prestarea serviciilor de consultanță pentru implementarea proiectelor și de supervizare tehnică a lucrărilor de reabilitare.

Extinderea termenului de implementare a Proiectului de reabilitare a drumurilor a fost solicitată de Guvernul Republicii Moldova.

Citiți și:

Potrivit contractului, drumul Chișinău-Ungheni-Sculeni urma să fie dat în exploatare încă în anul 2016 …. și pe motivul întârzierii, compania constructoare suportă sancțiuni.

Costul proiectului este de peste 23 de milioane de euro și lucrările vor fi încheiate în anul 2020.

În anul 2018, au fost reziliate șapte contracte cu antreprenorii internaționali.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

%d blogeri au apreciat: