Galerie Foto // Ministrul Apărării și comandantul Armatei Naționale în vizită la Batalionul de Artilerie „Prut”

Ministrul Apărării Alexandru Pînzari şi comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Igor Gorgan, au efectuat o vizită de lucru la Batalionul de artilerie „Prut”, dislocat în municipiul Ungheni.

Potrivit unui comunicat al Unității militare, cu acest prilej, oficialii s-au întâlnit cu efectivul unității și s-au familiarizat cu starea și funcționalitatea unităților de tehnică din dotare, reparate pe parcursul anului curent.


În cadrul vizitei de lucru, oficialii s-au întâlnit cu efectivul militar şi civil al unităţii, pentru a discuta despre condiţiile de serviciu, problemele cu care se confruntă, dar şi necesităţile acestui Batalion. Totodată, ministrul Apărării şi comandantul Armatei Naţionale s-au familiarizat cu starea tehnicii recent renovate din dotarea unităţii.

La final, Alexandru Pînzari a asigurat întreg efectivul de sprijinul său şi al Marelui Stat Major în procesul de îmbunătăţire a condiţiilor de activitate, dar şi a pachetului social pentru militari.

„Vreau să menţionez că de această dată Batalionul de Artilerie a înregistrat performanțe la capitolul tehnică militară, pregătirea de luptă şi promovarea imaginii Armatei Naţionale în societate prin conlucrarea strânsă cu autoritățile publice locale.

Vă felicit pentru această reuşită şi vă îndemn să continuaţi în acelaşi ritm, ca în final să fiţi un exemplu pentru alte unități militare”, a menționat ministrul Apărării.

Imagen: 3

 • Descargar Imagen
 • Comentar Imagen
 • « Anterior
 • Siguiente »
 • Batalionul de artilerie „Prut”, în trecut „Brigada de artilerie” și „Divizionul de artilerie”, este o unitate militară din cadrul Forțelor Terestre ale Armatei Naționale a Republicii Moldova.

  În timpul conflictului armat de pe Nistru din primăvara – vara 1992, pe platoul unității militare au depus jurământ primii militari ai Republicii Moldova. Ulterior, feciorii neamului au fost dislocați în platourile Coșnița și Cocieri unde au ținut piept hoardelor separatiste și mercenarilor cazaci. 

  Batalionul a fost creat la 19 aprilie 1992 și a depus jurământul de credință Republicii Moldova și poporului său la 20 aprilie 1992.

  Unitatea militară este formată din fostele unități sovietice dislocate la frontiera URSS cu România, în municipiul Ungheni.

  Galerie Foto:

  Imagen: 3

 • Descargar Imagen
 • Comentar Imagen
 • « Anterior
 • Siguiente »
 • Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON  %d blogeri au apreciat: