A aruncat actul falsificat în urna de gunoi pentru evitarea penalizării. Isprava unei Unghenence în PTF Albița

În punctul de trecere a frontierei Leușeni o conațională a aruncat un document falsificat în urna de gunoi, fiind încrezută că nu va fi observată și va reuși să evite răspunderea penală.

Incidentul a fost înregistrat ieri, 8 octombrie, iar pe numele moldovencei au fost inițiate cercetări penale.Către ora 06:30, pe sensul de intrare în țară s-a prezentat un microbuz de rută Spania-Moldova, printre pasageri a fost legitimată cetățeanca Republicii Moldova, în vârstă de 55 de ani, informează Direcția regională Vest al IGPF.

La controlul de frontieră ungheneanca a manifestat un comportament agitat și neclaritate în discuții.

Astfel, polițiștii de frontieră au luat decizia de a efectua un control suplimentar.

Deși asupra persoanei și bagajului care îl deținea nu au fost depistate careva nereguli, însă unul dintre inspectori a observat când cetățeanca a aruncat un pachet la coșul de gunoi.

În rezultatul ridicării pachetului respectiv, s-a depistat o carte de identitate românească cu semne vădite de falsificare.

La audieri doamna a declarat că și-a perfectat acest document în Spania, prin intermediul unei conaționale, pentru a se putea angaja în câmpul muncii.

Cea din urmă a ajutat-o să se angajeze și, ulterior, să-i fie percepută plata pentru perfectarea actului din salariu.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Vest continuă cercetările pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și stabilirea celorlalte persoane implicate.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: