Galerie foto cu satul Zagarancea de la înălțimea zborului de pasăre

Zagarancea, satul de răzeși din imediata apropiere a municipiului Ungheni.

Conforma Wikipedia, numele localității Zagarancea ar putea proveni de la numele unei familii de boieri. Domnitorul Vasile Lupu întarește în 1640 mănăstirii Sfânta Vineri din Iași vadul cu podul plutitor de pe Prut în urma judecății cu Petrea nepotul Zagarancei.

Pe teritoriul actualei comune Zagarancea, la vărsarea pârâului Vladnic în râul Prut a mai existat o localitate ce se numea Lăslăoani. Însă nu se cunoaște din ce motive aceasta denumire nu s-a păstrat.

Până la inundațiile din anii ´70 vatra satului Zagarancea se afla chiar pe malulul râului Prut. Pe locul unde anterior se afla satul Lăslăoani.

Pentru fiecare dintre cetățenii spațiului Carpato-Danubiano-Pontic, localitatea de origine reprezintă mai mult decât locul nașterii – reprezintă baștina și sinergia cu istoria neamului.Urmare, pentru a vă aduce aminte despre farmecul satelor din Moldova, vă prezentăm o galerie foto a localității Zagarancea din raionul Ungheni, fotografiată de la înălțimea unui zbor de pasare.

Galeria a fost prezentat opiniei publice de către primarul comunei Zagarancea, Vasile Gaviuc.

Totodată, primarul comunei a făcut publică și un colaj video cu localitățile comunei: Zagarancea, Semeni și Elizavetovca, filmate de la aceași înălțime.

Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »
  • Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON    %d blogeri au apreciat: