Video // Armata azeră bombardează centrul administrativ al regiunii secesioniste Carabah / Qarabağ – Xankəndi / Stepanakert

În această dimineață, 5 octombrie 2020, armata Azerbaidjanului a bombardat centrul administrativ al regiunii secesioniste Carabahul de Munte / Qarabağ / Карабах – Xankəndi / Stepanakert.

Regiunea secesionistă Carabahul de Munte (Nagorno-Karabah / Нагорный Карабах) este teritoriul Republicii Azerbaidjan, controlat de trupele secesioniste susținute de ErevanÎncepând cu duminică, 27 septembrie 2020, în regiunea se separatistă Karabahul de Munte din Azerbaidjan, au reânceput luptele și continuă și astăzi

Vedeți și:

Luptele se concentrează în lungul liniei de demarcație dintre pozițiile azere și cele ale milițiilor separatiste, susținute de Armenia.

Până la acest moment, zeci de persoane, inclusiv civili, au fost ucise și rănite pe ambele părți.

Ambele părți implicate în conflict folosesc în cadrul luptelor drone, tancuri, elicoptere și artilerie grea.

Luptele din aceste zile sunt catalogate ca cele mai serioase ciocniri din Armenia și Azerbaidjan din ultimii ani, și posibil – mai intensive decât în 1994, atunci când s-a încheiat armistițiul care a înghețat războiului dintre cele două Azerbaidjan și Armenia.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: