Cartierul Berești/Vasilica își are propria echipă de fotbal – FCM Advertis Regina Maria

Cartierul Berești / Vasilica, în trecut numit Mânzâteștii Vechi, își are propria echipă de fotbal.

Potrivit Primăriei municipiului Ungheni, inițiativa de a o fonda aparține unor voluntari sportivi, locuitori în zona respectivă.Proiectul sportiv a fost susținută de către Primăria municipiului Ungheni.

Noul club de fotbal este o echipă municipală și se numește „Advertis Regina Maria”.

Vedeți și Galerie foto // Terenul sportiv din preajma Centrului „Regina Maria” din cartierul Berești și Vasilica a fost renovat

Sursa reamintește în luna august a anului curent, a fost renovat, cu suportul Primăriei, terenul de sport din cartierul Berești/Vasilica, lucrările fiind făcute în cadrul proiectului: „Renovarea terenurilor sportive din cartierele orașului”.

Noul club de fotbal, FCM „Advertis Regina Maria”, va participa în campionatul raional de fotbal, asumându-și cheltuielile necesare.

Totodată, Primăria va oferi Stadionul municipal pentru antrenamente și meciuri.

Echipamentul, atât pentru competiții, cât și pentru antrenamente, precum și mingile au fost donate de către viceprimarul Dionisie Ternovschi.

În prezent, în municipiul Ungheni există trei cluburi de fotbal, două municipale: FCM Ungheni și echipa nou creată FCM Advertis Regina Maria și un club de un club de amatori – FC Atila Ungheni.

FCM Ungheni este legitimată în cadrul Seriei Nord al Diviziei B din cadrul Campionatului Național la Fotbal al FMF și este clasată pe locul II după cinci etape. Totodată, clubul urmează să dispute la sfârșitul lunii februarie un meci de calificare în etapa 1/8 de finală a Cupei Moldovei Orange contra campioanei en-titre – FC Petrocub Hâncești.

Clubul FC Atila Ungheni este administrată de consilierul municipal și raional Ion Poia, președinte JCI Moldova și își joacă în cadrul Campionatului raional la fotbal.

La nivel raional, este înregistrat și al 4-lea club, legitimat la fel ca FCM Ungheni în Seria Nord al Diviziei B din cadrul Campionatului Național la Fotbal al FMF, deținător al Cupei raionului Ungheni la fotbal în sezonul 2019 – FC Manoilești.

În aceași ordine de idei, Asociația raională de Fotbal Ungheni (ARF Ungheni) are și ea o echipă de fotbal.

Galerie foto:

Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »
  • Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON    %d blogeri au apreciat: