Foto, Video // „S-a rupt cerul la Comrat”. Ploaia a făcut prăpăd în UTAG și în raioanele învecinate

Peste 40 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență cu 8 autospeciale de intervenție și 8 motopompe sunt mobilizați pentru a lichida consecințele în urma ploilor torențiale în orașul Comrat și localitățile din UTA Găgăuzia.

Pompierii au fost mobilizați pentru a efectua lucrări de pompare în 25 de gospodării de pe străzile Vinzavodskaia, Ialpug și Uzinelor a orașului Comrat, fiind evacuate 9 persoane din calea apelor.Angajații IGSU au efectuat lucrări de tractare a unui autobuz cu copii, care a rămas blocat în șuvoaie.

Salvatorii au fost alertați pentru pomparea apei din Casa de Cultură din orașul Comrat, după ce precipitațiile au pătruns în interior. La fața locului angajații IGSU continuă să acorde asistența necesară populației aflate în dificultate.

Vedeți și Meteorologii au emis Cod GALBEN de instabilitate atmosferică

Astăzi 29 septembrie angajații Inspectoratul General pentru Situații de Urgență sunt alertați în mai multe localități din țară pentru a interveni la lichidarea consecințelor ploilor abundente.

Potrivit subdiviziunilor teritoriale ale IGSU, pompierii sunt mobilizați pentru pomparea apei din mai multe gospodării din localitățile Tomai, Covurlui, Tochile – Răducani și  Cuporani din raionul Leova, dar și localitatea Fetița raionul Cimișlia.

În orașul Cimișlia, salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din Liceul Teoretic „Ion Creangă„, iar în localitatea Fetița a aceluiași raion angajații IGSU au efectuat lucrări de pompare din 7 gospodării particulare.

Potrivit informațiilor operative precipitațiile au deteriorat două poduri din localitatea Tochile – Răducani, iar mai multe grădini au fost înnămolite în satul Colibabovca, raionul Leova. Intervenție urgentă  a salvatorilor are loc și în orașul Comrat, unde mai multe porțiuni de drum local sunt afectate de ploi.

În UTA Găgăuzia angajații IGSU intervin în 25 de situații pentru lichidarea consecințelor ploilor abundente.

În capitală pe strada Uzinelor nr.142, pompierii au evacuat peste 1000 l de apă care se scurgeau într-un magazin alimentar și au fost evacuate 2 persoane.

În caz de situații de risc, oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Galerie Video și Foto (Irina Vlah):Imagen: 3

 • Descargar Imagen
 • Comentar Imagen
 • « Anterior
 • Siguiente »
 • Satul Covurlui, raionul Leova:  Galerie Video și Foto (IGSU, Comrat):

  Imagen: 3

 • Descargar Imagen
 • Comentar Imagen
 • « Anterior
 • Siguiente »
 • Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON  %d blogeri au apreciat: