Proiectului Transfrontalier SMURD-2: La Ungheni şi Cantemir vor fi reconstruite puncte de operare SMURD

Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI informează că a participat la cea de-a patra ședință a Comitetului Director în cadrul Proiectului Transfrontalier SMURD-2, derulat în baza Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020 al Uniunii Europene.În cadrul activităților de lucru, care s-au desfășurat on-line a participat conducerea IGSU reprezentată de general-maior Mihail Harabagiu și reprezentanții tuturor instituțiilor implicate în realizarea proiectului printre care:

  • Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI România;
  • Inspectoratul General de Aviaţie al MAI România;
  • Ministerul Sănătăţii din România;
  • Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a judeţului Iaşi;
  • Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale al Republicii Moldova;
  • Institutul de Medicină Urgentă din Republica Moldova.

Timp de două zile participanții întrunirilor au prezentat progresele înregistrate de fiecare partener în implementarea activităţilor proiectului.

Vedeți și:

Totodată  au fost puse în discuție problemele şi riscurile identificate,  care pot periclita realizarea obiectivelor stabilite în termen, precum și măsurile întreprinse pentru rezolvarea acestora.

Proiectul transfrontalier SMURD-2 este finanțat de Uniunea Europeană cu un buget în valoare de peste 10 milioane de euro și prevede reconstrucția a două puncte de operare SMURD la Ungheni şi Cantemir.

Totodată, al doilea proiect SMURD prevede construcția a patru platforme de aterizare – decolare pentru elicoptere SMURD în preajma a patru spitale din  municipiile Chişinău, Bălţi şi Cahul.

Perioada de implementare a activităţilor nominalizate trebuie să fie realizate până în anul 2022.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD%d blogeri au apreciat: