Hotărârea nr. 31 din 24 septembrie 2020 al Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică

Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică (CNESP) s-a întrunit la 24 septembrie curent într-o nouă ședință.

Urmare, membrii CNESP au stabilit că se admite organizarea şi desfăşurarea în aer liber a expoziţiilor, festivalurilor şi târgurilor agricole specializate cu respectarea măsurilor de sănătate publică stipulate în Instrucțiunea privind măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID-19, aplicate la organizarea evenimentelor şi acţiunilor culturale în aer liber, aprobate prin Hotărârea nr. 29 din 7 septembrie a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică.Totodată, în anexa Hotărârii nr. 26 din 21 august 2020 a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică se modifică după cum urmează:

„Pe tot textul sintagma de „1.5 metri” se înlocuieşte cu sintagma ”nu mai puţin de 1 metru”

În aceași ordine de idei, membrii CNESP au decis că se admite desfăşurarea activităţilor, cu prezenţa spectatorilor, în incinta instituţiilor teatral-concertistice şi a caselor de cultură cu respectarea prevederilor Instrucțiunii privind măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID – 19, aplicate la organizarea evenimentelor/acţiunilor culturale în incinta instituţiilor teatralconcertistice şi a caselor de cultură, prezentată în Anexă.

Numărul spectatorilor va fi limitat la 50% din capacitatea sălilor, cu respectarea distanței între persoane de cel puțin 1.5 metri. Purtarea măștilor va fi obligatorie pe toată durata evenimentului, care nu va depăși 2 ore.

În dependență de evoluția și tendința situației epidemiologice a infecției COVID-19, măsurile restrictive vor fi revizuite.

Hotărârea nr. 31 din 24 septembrie 2020 al Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică

Постановление №31 от 24 сентября 2020 года Национальной Чрезвычайной Комиссий Общественного Здоровья

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON2 comentarii la „Hotărârea nr. 31 din 24 septembrie 2020 al Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică

%d blogeri au apreciat: