La Hâncești a fost inaugurat noul sediul al salvatorilor și pompierilor. Urmează sediile din Ungheni, Cantemir și Anenii Noi

La 18 septembrie curent, în municipiul Hâncești a fost deschisă remiza de salvatori și pompieri.

La eveniment a participat ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu, ambasadorul SUA în Republica Moldova Dereck J. Hogan, conducerea IGSU reprezentată de general–maior Mihail Harabagiu și reprezentanții autorităților publice.Potrivit IGSU, remiza de salvatori și pompieri urmează să asigure securitatea oamenilor în prevenirea și lichidarea situațiilor de risc pentru 120 de mii de locuitori a raionului.

În perspectivă urmează a fi demarate proiecte similare în raioanele Cantemir, Ungheni și Anenii Noi.

Aceasta este amplasată strategic fiind utilată cu tehnică de intervenție, oficii pentru aparatul administrativ al subdiviziunii, boxe pentru păstrarea autospecialelor de intervenție, dar și o pistă de aterizare pentru intervenții aero-medicale.

Construcția Detașamentului a fost posibilă grație suportului Programului de Asistență Umanitară a Departamentului de apărare SUA, care a investit în proiect 450 mii dolari americani.

Tot datorită acestui program până în prezent au fost construite și renovate subdiviziuni a IGSU din raioanele Basarabeasca, Căușeni, Bălți, Edineț, Comrat, Soroca, Cimișlia, Cahul și Taraclia.Galerie Video și Foto:

Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »
  • Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON    %d blogeri au apreciat: