Inspectorii de mediu au amendat doi locuitori ai satului Pitușca pentru braconaj nocturn

Grupul operativ al Direcţiei control resurse cinegetice şi piscicole din cadrul aparatului central al Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM), în comun cu inspectorii subdiviziunii teritoriale Strășeni, în perioada 14-16 septembrie, 2020 a efectuat două razii de contracarare a braconajului cinegetic și piscicol și de depistare a încălcărilor legislației cu privire la protecția mediului în raioanele de centru ale Țării.În urma inspectării s-au întocmit nouă procese-verbale contravenționale cu aplicarea unor  amenzi în sumă  de – 11 100,0 lei, au fost ridicate în calitate de corpuri delicte două plase (unelte interzise pentru pescuit) și o armă de vânătoare cu șapte cartușe.

Astfel, pe numele a șase persoane, care efectuau pescuitul cu încălcarea normelor prevăzute în Legea nr. 149 / 2006 privind fondul piscicol, pescuitul și piscicultura, s-au întocmit procese-verbale în temeiul art. 114 alin. (1) din Codul Contravențional, fiindu-le aplicate amenzi a câte 12 u.c. (600,0 lei).

Totodată au fost ridicate și două plase braconierești.

Pentru încălcarea regulilor de desfășurare a activității economice în zonele de protecție a apelor în baza art. 113, alin. (3) al Codului contravențional a fost sancționat cu amendă în mărime de 30 u.c. (1500 lei) un locuitor al satului Telița, raionul Anenii Noi.

La 15 septembrie 2020, în jurul orei 03:30, inspectorii de mediu au organizat o ambuscadă și au stopat un autoturism de model VAZ 2105 în salonul căruia se aflau doi locuitori al satului Pitușca, raionul Călărași.

Acest automobil timp de două ore s-a deplasat pe ogoarele din extravilanul satului, iluminând în lateral cu o lanternă în scopul urmăririi și dobândirii ilegale a iepurilor de câmp.

Pe bancheta din față a automobilului a fost depistată o armă de vânătoare cu țeavă lisă, montată, încărcată și gata pentru aplicare, care cum s-a dovedit ulterior era deținută ilegal.Pe faptul dat, pentru încălcarea prevederilor actelor normative privind folosirea și protecția fondului cinegetic, ambilor braconieri li s-au întocmit procese-verbale în temeiul art. 128, alin. (2) din Codul contravențional, fiindu-le aplicate amenzi a câte 60 u.c. (3 000,0 lei).

Arma de vânătoare și șapte cartușe încărcate au fost ridicate și transmise în secția de gardă a Inspectoratului de Poliție Călărași.

Persoana culpabilă de braconaj pentru deținerea ilegală a armei și încălcarea regimului armelor și munițiilor cu destinație civilă prevăzute în Legea nr. 130 / 2012 riscă să fie sancționată usturător și de organele competente în acest domeniu.

Galerie Foto:

Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »
  • Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON    %d blogeri au apreciat: