Un avocat din Nisporeni, reținut de CNA. A pretins 1000 de euro pentru a muşamaliza nişte dosare pornite pentru viol

Un avocat din Nisporeni a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență.

Acesta ar fi pretins 1000 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să scape de răspundere pentru viol și violare de domiciliu.Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi pretins 1000 de euro, susținând că are influență asupra unor persoane publice, ar putea să grăbească procedura de împăcare a părților cu eliberarea denunțătorului din arest preventiv și cu încetarea procesului penal intentat pentru viol și violare de domiciliu.

Potrivit materialelor altei anchete, avocatul ar fi pretins și primit suma de 1000 euro, de la alt cetățean, susținând că are influență asupra unor persoane publice, pentru a-l ajuta să scape de răspundere pentru raport sexual cu o persoană minoră.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență.

Bănuitul au fost reținuți pentru 72 de ore și se află în izolatorul CNA.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 5 ani.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală în acest caz.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: