Hotărârea nr. 30 din 11 septembrie 2020 al Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică

La 11 septembrie curent, Comisia Națională Extraordinare de Sănătate Publică s-a întrunit din nou în ședință. Urmare, membrii CNESP au decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până la 30 septembrie.Potrivit prevederilor Hotărârii nr. 30 din 11 septembrie 2020 a CNESP, se prelungeşte, până la data de 30 septembrie 2020 inclusiv, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, starea de urgenţă în sănătate publică, declarată prin Hotărîrea nr. 10 din 15 mai 2020 a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, cu posibilitatea de revizuire a termenului dat în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice la nivel naţional.

Vedeți și Autoritățile au prelungit starea de urgență în sănătate publică până la 15 septembrie

Totodată,  membrii CNESP au decis prelungirea până la 30 septembrie inclusiv, termenul de aplicare a următoarelor măsuri restrictive:măsuri restrictive:

  •  Interzicerea aflării în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane. Respectarea distanţei sociale/fizice de 1 (unu) metru rămâne a fi obligatorie, indiferent de numărul de persoane prezente în locurile publice;
  • Interzicerea aflării persoanelor în vârstă de peste 63 (şaizeci şi trei) ani, în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă.
  • Interzicerea aflării pe terenuri dejoacă pentru copii, terenuri sportive, parcuri de distracţii şi zone de agrement.
  • Suspendarea activităţii cluburilor de noapte ce se referă la activitatea discotecilor incluse în codul CAEM 56.30 şi a ringurilor de dans incluse în codul CAEM
    93.29, indiferent de denumirea de firmă a unităţii comerciale (ca exemplu: disco-bar, club de noapte, karaoke, night-club, discotecă, club etc.).
  • Interzicerea desfăşurării activităţilor, cu prezenţa spectatorilor, în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte.

Pentru mai multe detalii despre restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19, vedeți conținutul ultimei hotărâri al Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică:

Hotărârea nr. 30 din 11 septembrie 2020 al Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate PublicăПостановление №30 от 11 сентября 2020 года Национальной Чрезвычайной Комиссий Общественного Здоровья

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: