Meteorologii au emis Cod Portocaliu de secetă hidrologică

Nici o zi fără a nu fi emise careva alerte meteorologice sau hidrologice.

De această dată, Serviciul Hidrometeorologic de Stat comunică Cod Portocaliu de secetă hidrologică pentru bazinele afluenților râului Nistru din centrul și nordul țării și pentru bazinele râurilor ce se varsă în Marea Neagră sau formează limane în sudul Basarabiei, regiunea Odesa a Ucrainei în prezent.


Potrivit meteorologilor, Cod Portocaliu de secetă hidrologică intră în vigoare astăzi și este valabil până la 26 august curent.

În râurile mici și bazinele acvatice din țară, se va menține „Cod Galben”, iar pe bazinul inferior al râului Răut, Bâc, Botna, Cogâlnic, Ialpug și Cahul se atestă „Cod Portocaliu” de Secetă Hidrologică!

Solicităm agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Seceta hidrologică se definește în funcție de debitul și volumul scurgerii apei în râuri pentru o perioadă de timp.

  • În cazul când volumul scurgerii apei atinge cote de 50% și mai joase din norma multianuală pe o durată de 5-7 zile se emite Сod Galben de Seceta Hidrologică;
  • Atunci când Seceta Hidrologică se manifestă pe 80% din suprafața țării se anunță Seceta Hidrologică pe întreg teritoriu țării, analogic și pentru bazine hidrografice.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONOne thought on “Meteorologii au emis Cod Portocaliu de secetă hidrologică

%d blogeri au apreciat: