Transportul rutier de persoane în trafic național verificat de către inspectorii ANTA

În contextul examinării sesizărilor cetățenilor, Asociațiilor patronale de profil, precum și a operatorilor de transport rutier, pe marginea serviciilor ilegale de transportare a persoanelor și mărfurilor în trafic național prestate de către conducători auto cu unități de transport neînregistrate în condițiile Codului Transporturilor Rutiere, în perioada 10-15 august 2020, inspectorii Agenției Naționale Transport Auto, Serviciului Fiscal de Stat și Inspectoratului Național de Securitate Publică, au efectuat acțiuni comune de control în direcțiile Sud și Nord, în vederea identificării și sancționării transportatorilor iliciți.

Astfel, în cadrul acțiunilor întreprinse, 3 conducători auto s-au ales cu amenzi de 10 000 lei, prevăzute de art. 197 alin. (1) al Codului Contravențional, pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane.

De asemenea, pentru efectuarea transportului ilicit de mărfuri în trafic național, un conducător auto s-a ales cu amendă în mărime de 7500 lei, prevăzute de art. 197 alin. (3) al Codului Contravențional.

În cazurile nominalizate a fost aplicată și măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare pe un termen de 6 luni, conform prevederilor art. 4391 al Codului Contravențional.

De la începutul anului 2020 și până în prezent, pentru transportarea ilicită a persoanelor, de către inspectorii Agenției au fost întocmite 204 procese-verbale cu privire la contravenție, fiind aplicate amenzi în mărime de 32100 u.c. și achitați în bugetul de Stat 550 700 lei.

În acest sens, Agenția atenționează conducătorii auto, precum și operatorii de transport rutier să asigure prezența la bordul vehiculelor a actelor necesare activității pe care o desfășoară, să se conformeze prevederilor Codului Transporturilor Rutiere, adoptat prin Legea nr. 150 din 17.07.2014, pentru a oferi consumatorilor servicii de calitate, în siguranță și confort.

Galerie Foto:

Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »
  • Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON    One thought on “Transportul rutier de persoane în trafic național verificat de către inspectorii ANTA

    %d blogeri au apreciat: