Foto // Polițiștii de frontieră din PTF Sculeni și Leușeni au fost instruiți privind comunicare cu participanții la traficul transfrontalier

Alte două ședințe de instruire a polițiștii de frontieră, organizate la inițiativa Direcției inspecției efectiv a IGPF, au avut loc la Sectoarele Poliției de Frontieră Leușeni și Sculeni.Subiectele discutate au drept scop îmbunătățirea capacităților profesionale în domeniile de comunicare cu participanții la traficul transfrontalier, integritatea profesională, dar și corectitudinea îndeplinirii a celor măsuri de protecție individuală în condițiile de pandemie.

Vedeți și Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei a început admiterea pentru 2020

Dialogul cu personalul de la frontieră a fost unul interactiv, fiind abordate situații concrete și identificate de comun unele soluții care cu certitudine vor fi aplicate în rezolvarea problemelor cotidiene.

La fel, în ambele sectoare de frontieră personalul a punctat că în perioada de pandemie orice decizie privind autorizarea traversării frontierei de stat este în conformitate cu actele legislative și normative, însă cu greu sunt evitate supărările din partea călătorilor.

Dar și în aceste circumstanțe, ofițerul din cadrul Secției integritate profesională a îndemnat efectivul de a prezenta toleranță zero față de orice act de corupție.

Ilegalitatea în cauză are urmări grave atât pentru instituție, că își pierde din credibilitate, dar și pentru angajat – cu eliberarea din serviciu.

Comunicarea cu cetățenii și prezentarea unui comportament manierat din partea polițiștilor de frontieră constituie aspecte foarte importante în gestionarea activităților în perioada de pandemie.

Respectarea normelor etice și de conduită trebuie să fie atuul principal pentru fiecare angajat la frontieră.

A fost reamintită obligativitatea purtării măștilor, mănușilor și necesitatea de dezinfectare periodică a mâinilor, echipamentului de lucru și încăperilor.

Totodată, personalul medical a cerut atenție maximă când se interacționează cu colegii, călătorii cu păstrarea distanței sociale.

Neglijarea acestor cerințe de protecție pot rezulta îmbolnăviri, inclusiv forme grave ale acestei infecții.

Galerie Foto:

Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »
  • Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON    %d blogeri au apreciat: