Premierul României anunță că gazoductul Ungheni-Chișinău este gata

Premierul României, Ludovic Orban, anunță că gazoductul Ungheni-Chișinău este gata.

„Am o veste bună, chiar dacă nu s-a făcut o inaugurare a unei investiții extrem de importante pentru România, această investiție este gata”, menționează Ludovic Orban, citat de IPN.

Potrivit oficialului, gazoductul Ungheni-Chișinău este o investiție realizată de Transgaz, care odată cu finalizarea ei, dă posibilitatea furnizării gazului natural în Republica Moldova.

„Oferim astfel o alternativă locuitorilor din Republica Moldova la gazul rusesc. Este o investiție extrem de importantă, o investiție care arată determinarea României în a fi alături de cetățenii Republicii Moldova și de basarabeni”, menționează premierul României.

Gazoductul Ungheni-Chișinău are conducta cu lungimea de 120 km și trei stații de predare a gazelor naturale, una în Ungheni și două în Chișinău.

Proiectul a mai presupus și dotarea centrului de dispecerat și dirijare de la Ghidighici.

Rețeaua de transport de gaze naturale pe ruta Ungheni-Chișinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iași-Ungheni-Chișinău.

Prima etapă, construcția gazoductului Iași – Ungheni, a fost finalizată în iulie 2014.Citiți mai multe despre epopea construcției gazoductului Iași – Ungheni – Chișinău:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON2 comentarii la „Premierul României anunță că gazoductul Ungheni-Chișinău este gata

%d blogeri au apreciat: