FMF acordă suport în reamenajarea stadioanelor din Ungheni și Nisporeni

Federația Moldovenească de Fotbal continuă lucrările de reamenajare a terenurilor de fotbal din Republica Moldova.

Conform Strategiei de dezvoltare a fotbalului, FMF acordă suport cluburilor pentru întreținerea terenurilor cu suprafață naturală și artificială.

În ultimele 10 zile specialiști angajați ai FMF au efectuat lucrări de reamenajare a terenurilor sintetice din Nisporeni și Ungheni, dar și a terenului cu suprafață naturală din Ghidighici, informează printr-un comunicat FMF

Utilizând echipamentului tehnic specializat de ultima generație, oferit de FMF, precum și cu suportul specialiștilor în domeniu angajați de Federație, pe terenurile cu suprafață artificială din Nisporeni și Ungheni, timp de câteva zile, a fost efectuat un complex de lucrări de revigorare a gazonului sintetic.

Experții FMF au efectuat următoarele lucrări: afânarea stratului de cauciuc, greblarea și strângerea obiectelor ”străine”, separarea gunoiului de cauciuc și perierea gazonului, împrăștierea granulelor de cauciuc pe terenul cu iarbă artificială, perierea și îndreptarea gazonului.

La acelaș subiect, Primăria municipiului Ungheni informa anterior că la solicitarea proaspătului director al Stadionului Central din Ungheni, Anatolie Cladicov, Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) s-a implicat pentru a reabilita terenul de fotbal cu înveliș sintetic, construit în 2014.

La 5 august curent, specialiști de la FMF au efectuat toate lucrările necesare pentru renovarea terenului, în valoare totală de 70 mii de lei, contribuția Primăriei municipiului Ungheni fiind 10 mii de lei.

Imagen: 3

 • Descargar Imagen
 • Comentar Imagen
 • « Anterior
 • Siguiente »


 • Totodată, pe terenul natural din Ghidighici, au fost efectuate următoarele lucrări: testarea solului, scarificarea, cosirea și adunarea ierbii, aerarea și marcajul suprafeței de joc.

  Dezvoltarea infrastructurii este una dintre direcțiile prioritare în activitatea Federației Moldovenești de Fotbal.

  Susținerea unor astfel de proiecte pentru menținerea și îmbunătățirea gazoanelor naturale și sintetice pe stadioanele din Republica Moldova este importantă în perspectiva ridicării calității nivelului jocului și atractivității pentru suporteri, precum și a organizării mai multor evenimente care vor asigura dezvoltarea fotbalului în țară.

  Federația Moldovenească de Fotbal reamintește că anterior specialiștii FMF au efectuat lucrări de revigorare și mentenanță a terenurilor de fotbal din Orhei, Lozova, Râșcani, Drochia, Ceadâr-Lunga, Sărata Galbenă, Hâncești, Budești, Bălți, Sireți, Tohatin, Glodeni, Criuleni, Edineț, Chișinău și alte localități din Republica Moldova.

  Imagen: 3

 • Descargar Imagen
 • Comentar Imagen
 • « Anterior
 • Siguiente »
 • Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON  %d blogeri au apreciat: