Tineri reținuți de IGPF pentru că s-ar fi aflat în zona de frontieră „la cules cânepă”

Polițiștii de frontieră din Lipcani au reținut doi tineri moldoveni care s-ar fi aflat în zona de frontieră la cules cânepă.

În timpul acțiunilor de reținere aceștia au încercat să fugă și să scape de o sacoșă plină cu canabis, informează Cratima.MD cu referire la IGPF

Ulterior, câinele de serviciu Leo a identificat locul de unde plantele au fost culese.Incidentul a fost consemnat la 4 august curent, în cadrul operațiunii MAC – 2020.

Polițiștii de frontieră au acționat în baza unei informații operative, parvenită în adresa Direcției regionale Nord.

Ca urmare, aproximativ la o mie de metri de la hotarul țării au fost observate două persoane. Una din ele ținea în mână o sacoșă de culoare neagră.

După ce persoanele au observat că sunt monitorizate de către angajații Direcției, au aruncat plasa în niște tufe și au încercat să fugă de la fața locului.

Tinerii originari din raionul Briceni, în vârstă de 20 și 39 de ani, au fost reținuți imediat, iar în scurt timp a sosit și grupa de intervenție în componență cu patrupedul de serviciu Leo.

Din cercetările preliminare, s-a stabilit că în pachetul aruncat se afla o masă vegetală de culoare verde asemănătoare cu canabis.

Cu ajutorul lui Leo a fost identificat locul unde creșteau plantele respective.

Au fost prelevate probe, iar cânepa depistată a fost smulsă și depozitată în camera corpurilor delicte.

Polițiștii de frontieră întreprind cercetări pe marginea acestui caz până la elucidarea tuturor circumstanțelor și aplicarea măsurilor stabilite de legislația în vigoare.

Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »
  • Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON    %d blogeri au apreciat: