Cârnești – Satul fără apă, amplasat la doar 10 km de râul Prut

Greu de crezut, însă, în secolul XXI, în Republica Moldova, ţară care aspiră să devină stat membru al Uniunii Europene, există sate unde apa potabilă este un lux.

Se întâmplă şi în localitatea Cârnești din raionul Nisporeni, amplasat la 10 km de râului Prut, chiar la hotarul cu Uniunea Europeană.Aici, oamenii spală hainele cu apă de ploaie iar unii, pentru a-şi potoli setea, sunt nevoiţi să o care de la kilometri distanţă, informează Publika.md

După mai multe luni de secetă, zilele trecute a plouat în sat, iar gospodinele şi-au adunat apă ca să aibă cu ce spăla rufele.

Tot din cauza secetei din ultimii ani, majoritatea fântânilor din sat s-au înnămolit, iar unele au secat complet.

Aşa că singura sursă de apă potabilă este un izvor de la intrarea în localitate.

Totuşi, vara, apa nu ajunge pentru toţi.

Primarul localității spune că a accesat un proiect finanţat de România pentru a construi un apeduct, dar a fost blocat de birocraţie.

„Partea română este gata să ne dea apă.

S-a făcut acord, memorandum, toate procedurile, dar acum când să treacă Prutul trebuie nişte documente şi din cauza birocraţiei se blochează toate hârtiile”, a declarat Nicolae Chercheja, primarul comunei Brătuleni, raionul Nisporeni.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: