Moldova a trecut pragul de 22 mii de infectări cu COVID-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale comunică alte 307 cazuri noi de infectare cu COVID-19 confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 13 în regiunea transnistreană și 7 în regiunea Ungheni.Din numărul total de cazuri, 3 cazuri sunt de import (Germania – 2, Federația Rusă – 1) și 304 de infecție locală

Urmare, bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 22 105 cazuri.

Total teste efectuate în această zi – 1886, dintre care primar – 1328 şi repetat – 558.

Vezi și:

Din numărul total de cazuri, 13 sunt în rândul lucrătorilor medicali:

  • medici – 3 persoane;
  • asistenți medicali – 10 persoane.

Până la ziua de azi, 15174 persoane s-au tratat de COVID-19.

Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

  • Deces 714: Bărbat de 66 ani, din Transnistria. Internat la data de 3 iulie, la Spitalul din Transnistria. Comorbidități: insuficiență cardiacă, diabet zaharat, obezitate.
  • Deces 715: Bărbat de 69ani, din raionul Anenii-Noi. Internat la data de 16 iulie, la Spitalul Raional Anenii-Noi. Comorbidități: cardiopaie hipertensivă, ischemică, diabet zaharat, hipertensiune arterială gr. III.
  • Deces 716: Femeie de 68 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 19 iulie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie hipertensivă și dismetabolică, obezitate.
  • Deces 717: Bărbat de 58 ani, din raionul Taraclia. Transferat, la data de 26 iunie, de la Spitalul Raional Taraclia, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: insuficiență renală, pncreatită cronică.
  • Deces 718: Femeie de 71 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 21 iulie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială gr. II.
  • Deces 719: Bărbat de 51 ani, din raionul Călărași. Internat la data de 9 iulie, la Spitalul Clinic Municipal „Arh. Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială, pancreatită cronică, cord cronic hipertensiv subcompensat.Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: