No comment // Tarifele pentru 1 zi de odihnă în Rezervația „Plaiul Fagului”

Recent, pe contul de facebook al Rezervației Naturale „Plaiul Fagului” din raionul Ungheni a fost publicat Catalogul prețurilor de acordare a serviciilor la compartimentul „Conștientizarea și educația ecologică a populației” sau cu alte cuvinte – Noile tarifele pentru vizitarea și recrearea în Rezervația „Plaiul Fagului”.

Până aici, nimic iești din comun, un act semnat de Ștefan Deleanu, director al ÎSRN „Plaiul Fagului” și aprobat de Dumitru Cojocaru, director al Agenției „Moldsilva”În, cea ce a trezit nedumerirea și revoltă în rândul Unghenenilor, în special al băștinașilor din imediata apropiere – locuitorii satului Rădenii Vechi, sunt noile tarife vizitarea și recrearea în Rezervația „Plaiul Fagului”.

„Fix ca pe litoral sau la Vadul lui Vodă …. parcă nu ar locui țărani prin zonă, dar freelanceri!”, a comentat un internaut, vizibil iritat (după celelalte comentarii) pe noua conducere a rezervației

Ungheneanca Iuliana Țâcu, a menționat următoarelw:

„A fost restaurată (anterior) Casa Pădurarului, prin cadrul unui proiect, cu finanțare din Polonia. Era o casă de odihnă în mijlocul pădurii, accesibilă (inclusiv la preț) și pentru oamenii care nu lucrează în Guvern (se referă la funcții înalte).

Acum, camera de odihnă e la preț dublu (cică acolo trebuie să se odihnească doar oameni mari).*

De ce ? Pentru că trăim în țara care trăim și tare aș vrea ca la toamnă să demonstrăm că suntem un popor care nu-și merită soarta.

Nu mai vreau să fim conduși de persoane pentru care contează banul, iar de oameni își șterg picioarele. Vreau să fim, să trăim, să ne odihnim, să lucrăm #lanoiacasă??

(întregul comentariu poate fi citit accesând adresa Iuliana Țîcu (www.facebook.com/iulia.ticu.5/posts/3242340025804388)

La același subiect, un consilier raional Ungheni a menționat următoarele:

„Interesanta tactică este abordata de noua conducere. Dublează preturile nefăcând încă nimic.

Este o rușine când o instituție de stat este condusa de persoane care se vad antreprenori.”

Deci, efectul pandemiei se răsfrânge nu doar asupra sănătății publice …. dar și asupra potențialului turistic al Republicii Moldova, datorită unor acțiuni „nechibzuite”.

Păcat.

Redacția News.Ungheni.org

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON2 comentarii la „No comment // Tarifele pentru 1 zi de odihnă în Rezervația „Plaiul Fagului”

%d blogeri au apreciat: