Școala de Arte Plastice din mun. Ungheni va purta numele fostei directoare – Raisa Cojocaru

Școala de Arte Plastice din municipiul Ungheni va purta numele fostei directoare, Raisa Cojocaru, informează Primăria municipiului Ungheni.În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului municipal Ungheni din 17 iulie curent, aleșii municipali au votat modificarea denumirii Școlii de Arte Plastice din municipiul Ungheni în Școala de Arte Plastice „Raisa Cojocaru”.

Vedeți și Consiliul municipal Ungheni se convoacă în ședință extraordinară

Potrivit administrației publice locale, explicația se regăsește în introducerea la decizia nr. 9 Cu privire la modificarea denumirii Școlii de Arte Plastice a municipiului Ungheni:

„Având în vedere demersul nr. 505 din 04 iunie 2020 remis către Primăria Municipiului Ungheni; ținând cont de dorinţa comună a celor 340 de cetățeni care au semnat demersul cu privire la modificarea denumirii instituției Școala de Arte Plastice din municipiul Ungheni în Școala de Arte Plastice „Raisa Cojocaru”;

întrucât Raisa Cojocaru a fost director excepțional (1980-2018), artist plastic și profesor deosebit, care a promovat instituția municipală Școala de Arte Plastice din municipiul Ungheni la nivel național și internațional, cât și a contribuit esențial în dezvoltarea tinerilor talente”.

Directorul interimar al instituției, Diana Ciubotaru-Viziru, urmează să efectueze modificările ce se impun în acte, conform legislației, și să înregistreze noua denumire a Școlii de Arte Plastice la Agenția Servicii Publice în termen de 30 de zile.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: