Moldova a trecut pragul de 21 mii de infectări cu COVID-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale comunică alte 135 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 17 în regiunea transnistreană și 2 în raionul Călărași.Din numărul total de cazuri, 1 caz este de import (Marea Britanie) și 134 de infecție locală.

Urmare, bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 21115 cazuri.

Total teste efectuate în această zi – 679, dintre care primar – 557 şi repetat – 122.

Vedeți și:Din numărul total de cazuri, 5 sunt în rândul lucrătorilor medicali: medici-2, asistenți medicali-3.

În total, până la ziua de astăzi, 14 467 persoane s-au tratat de COVID-19.

Totodată MSMPS informează despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

  • Deces 689: Femeie de 64 ani, din raionul Cahul. Internată la data de 1 iulie, la Spitalul Raional Cahul. Comorbidități: diabet zaharat, boală renală cronică, hepatită cronică de etiologie virală.
  • Deces 690: Bărbat de 75 ani, din raionul Sîngerei. Internat cu pneumonie bilaterală, la data de 28 iunie, la Spitalul Raional Sîngerei. Comorbidități: insuficiență renală.
  • Deces 691: Bărbat de 70 ani, din raionul Drochia. Internat la data de 12 iulie, la Spitalul Raional Drochia. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă subcompesată.
  • Deces 692: Femeie de 67 ani, din raionul Strășeni. Internată la data de 15 iulie, la Spitalul Raional Strășeni. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie ischemică, hepatită, hipertensiune arterială.
  • Deces 693: Bărbat de 69 ani, din raionul Orhei. Internat la data de 1 iulie, la Spitalul Raional Orhei. Comorbidități: diabet zaharat, cardiomiopatie mixtă, encefalopatie dismetabolică.
  • Deces 694: Bărbat de 57 ani, din mun. Chișinău. Internat la 16 iulie, la Spitalul Clinic Republican.Comorbidități: bronhopneumopatie cronică obstructivă, obezitate.
  • Cu regret, MSMPS anunță decesul medicului Mihai Strătilă, Șeful Centrului Naţional de Sănătate a Reproducerii şi Genetică Medicală, Institutul Mamei și Copilului. Acesta fost internat în stare gravă post pneumonie virală cauzată de infecția COVID-19, la data de 19 iulie, la Spitalul Clinic Republican. Menționăm că, domnul doctor a fost internat cu infecția COVID-19 pe data de 22 iunie, ulterior externat cu test negativ la prezența infecției COVID-19, pe data de 13 iulie. Sistemul medical a pierdut un specialist valoros. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate și întregului colectiv. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Raportul COVID-19 privind situația epidemiologică la 20 iulie 2020 (ora 17:00):

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: